Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 03 /09:25

Skaitytojo skundas. Negi sostinę žadame paversti sąvartynu?

Į Ikrauk.lt redakciją dėl šiukšlių kalno gatvėje kreipėsi skaitytojas Rimas. „Vilniaus Kalvarijų gatvėje, judrioje miesto dalyje, jau kuris laikas vis didėja šiukšlių kalnas. Š...
Kalvarijų g. 2014.01.30
Kalvarijų g. 2014.01.30

Į Ikrauk.lt redakciją dėl šiukšlių kalno gatvėje kreipėsi skaitytojas Rimas.

„Vilniaus Kalvarijų gatvėje, judrioje miesto dalyje, jau kuris laikas vis didėja šiukšlių kalnas. Šalia didžiulės šiukšlių krūvos stovi du įmonės „Ecoservice“ konteineriai. Šiukšlės guli visai šalia konteinerių  – tad neįmanoma, kad konteinerius ištuštinti atvykstantys darbuotojai jų nepastebi.

Atliekų vežėjai negali vadovautis taisykle „kas ne konteineryje, tas ne mūsų“. Kodėl dėl vienos didžiausios šiukšlių surinkimo įmonės aplaidumo kasdien važiuodami į darbą turime matyti sąvartyną ir pavojingai manevruoti išsukinėdami pro atliekų krūvas? Tokie šiukšlių kalnai nepuošia miesto, yra pavojingi aplinkosauginiu požiūriu, o šioje vietoje šiukšlių krūva trukdo ir transporto eismui, nes užkerta kelią automobiliams, norintiems įsukti į kiemus.

Tikimės, kad šis pranešimas atvers akis atliekų vežėjui „Ecoservice“ ir artimiausiu metu šitas kalnas negrįžtamai išnyks“, – praneša skaitytojas Rimas.

Ikrauk.lt redakcija susisiekė su bendrovės „Ecocervice“ komercijos direktore Daiva Skrupskeliene. Gautas jos komentaras.

Iš nuotraukų galėtume spėti, kad maišai sukrauti adresu Kalvarijų g. 70, Vilnius. Įvyko nelaimė – sudegė namas. Padarinius likviduojanti įmonė/ar gyventojai tvarko įvykio vietą, deda viską į maišus ir išsiveš. Į mus niekas nesikreipė dėl specifinių atliekų išvežimo ir likvidavimo. Jeigu tvarkanti įmonė/ar gyventojai nuspręs kreiptis į UAB „Ecoservice“ dėl po gaisro likusių atliekų išvežimo ir pašalinimo, būtinai suteiksime šią paslaugą.

Maišuose esančios atliekos nėra mišrios komunalinės atliekos, todėl jos negali būti surinktos ir išvežtos kartu su kitomis šiukšlėmis. Reikalingas atskiras tokių atliekų surinkimas.

Iš nuotraukos matyti, kad tai jokiu būdu nėra baldai ar kiti namų apyvokos reikmenys, kurie padėti prie komunalinių atliekų konteinerių, turi būti išvežami 3 kartus per mėnesį be atskiro užsakymo (Vilniaus miesto atliekų tvarkymo taisyklės, 2009 m. redakcijos 52.3 punktas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius