Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 12

Be vyrų atostogaujančios moterys – tendencinga ar nauja?

Vienos, be vyrų atostogauti nusprendusios, moterys Lietuvoje vis dažniau kreipiasi į kelionių pardavėjus. Kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage” pastebėjimu, tokios moterys...

Vienos, be vyrų atostogauti nusprendusios, moterys Lietuvoje vis dažniau kreipiasi į kelionių pardavėjus. Kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage” pastebėjimu, tokios moterys sukuria atskirą, verslui itin svarbų keliautojų segmentą, į kurį mažai kas kreipia dėmesį.

„Pastebėjome, kad kiekvienoje 15 žmonių grupėje į Indiją būna maždaug trys ar keturios moterys, kurios keliauja visiškai vienos. Kitos į Indiją keliaujančios moterys pasirenka vykti su drauge. Taigi neretai pasitaiko, kad grupėje keliauja vos vienas vyras”, – sako Ingrida Navickaitė, „Voyage-Voyage” verslo plėtros vadovė.

Pagrindine priežastimi, dėl kurios į tolimą kelionę į Rytus moteris leidžiasi viena, I. Navickaitė įvardija norą pailsėti ir atitrūkti ne tik  nuo darbų, bet ir visų pažįstamų žmonių. „Pabrėžčiau, kad keleivės į Indiją menkai domisi religiniais dalykais ar meditacijomis. Anaiptol, joms labiausiai norisi komforto, įdomių ekskursijų ir patikimo kelionių vadovo, t.y. to, kas užtikrintų, jog keliaujant dvi savaites joms nereikės dėl nieko sukti galvos”, – sako I. Navickaitė.

Jos teigimu, vienos, be vyrų,  į Rytus dažniausiai leidžiasi 45-60 m. amžiaus moterys, kurios jau yra daug keliavusios, išmaišiusios Europą. Dažniausiai jos užima aukštas pareigas ir dėl to gyvenime yra nuolat pasitempusios ir įsitempusios, todėl tokia kelionė yra gera proga atitrūkti, pailsėti.

Įdomu tai, kad tokios moterys tolimas keliones neretai perkasi sau švenčių progomis. „Kūčių išvakarėse buvome pačiame darbo įkarštyje, nes tokių, kurios nusprendė pasidovanoti kelionę, atsirado ne viena ir ne dvi. Be to, labai dažnai bendraujant su klientėmis sužinome, kad kelionę įsigijo gimtadienio proga”, – sako „Voyage-Voyage” atstovė.

Apie 7000-8000 Lt kelionei skiriančių moterų pagrindinė baimė – ar neturint su kuo dalintis viešbučio kambario joms nereikės mokėti gerokai daugiau nei tiems, kurie keliauja bent jau po du. „Kadangi grupėse dažniausiai turime keletą tokių moterų, pasiūlome joms apsigyventi drauge, ir jos mielai sutinka. Jeigu konkrečioje grupėje nebebūna kitos vienos keliaujančios, tuomet mes apgyvendiname ją vieną už visiškai tą pačią kainą, kokia galioja kitiems”, – sako I. Navickaitė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius