Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 17

Festivalis „Senamiesčio žiogas“: begemotų mankštelė, arbatinuko poza ir „Geltonų plytų kelias“

Trys su puse valandos geros muzikos ir pakili nuotaika garantuota. Toks paveikus buvo jau priešpaskutinis šios vasaros dainuojamosios muzikos festivalio „Senamiesčio žiogas“ koncertas. Renginio metu pasirodė daugybė atlikėjų, pradedant nuo jaunuolių, žengiančių savo pirmus žingsnius didžiojoje scenoje, baigiant pripažintais ir visiems puikiai pažįstamais veidais.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ikrauk.lt reporterės Monikos Žiūkaitės straipsnis.

Trys su puse valandos geros muzikos ir pakili nuotaika garantuota. Toks paveikus buvo jau priešpaskutinis šios vasaros dainuojamosios muzikos festivalio „Senamiesčio žiogas“ koncertas. Renginio metu pasirodė daugybė atlikėjų, pradedant nuo jaunuolių, žengiančių savo pirmus žingsnius didžiojoje scenoje, baigiant pripažintais ir visiems puikiai pažįstamais veidais.

Šiltą ir jaukų vakarą pradėjo jaunoji dainų autorė bei atlikėja Eglė Gelažiūtė. Mergina tuoj pat išreiškė savo džiaugsmą dalyvaujant šiame renginyje ir pasirodymą pradėjo romantiška daina „Apkabink“.

Antrasis į sceną lipo Ovidijus Jucys, kuris savo pasirodymą dedikavo visoms moterims. Atlikėjas publiką sužavėjo savo nuoširdumu bei trykštančiu vaikišku entuziazmu. Pradžioje jis dainavo šiek tiek kukliai, svajingai, bet vėliau perėjo prie humoristinių dainų, papasakojo istoriją, kaip originaliai bandė pakviesti savo pirmąją meilę išgerti arbatos, bet kai viskas susiklostė ne itin sėkmingai, iš to bent jau gimė daina. Galiausiai skambant dainai apie slieko meilę kumelaitei Veronikai, visi susirinkusieji kartu traukė priedainį „Nes tave taip myliu...“

Tretieji scenoje pasirodė aktorių trupė „Teatriukas“, daugiausia vaikiškomis dainomis sugebėję išjudinti tiek paauglius, tiek senjorus. Pradžioje visi žiūrovai sukluso ir noriai vykdė nurodymus, kai buvo liepta pabaigti humoristinės dainos eilučių pabaigas. Galiausiai šių atlikėjų pasirodymo ant scenos „vinimi“ tapo vaikiška dainelė su žodžius iliustruojančiais judesiais. Susirinkusi minia bandė pavaizduoti, kaip atrodo arbatinukas, ir kaip begemotas meta svorį. Energija trykštantys atlikėjai sužavėjo žiūrovus ir užpildė atmosferą pozityvia energija.

Po nedidelės pertraukos scenoje pasirodė pagrindiniai atlikėjai, kurių visi susirinkusieji labiausiai ir laukė. Pirmasis į sceną lipo Andrius Kulikauskas. Savo pasirodymą pradėjęs ramia dainele, vėliau dainavimą tęsė entuziastingai, vietomis pajuokaudamas. Savo repertuare jis atliko tiek savo, tiek V.Kernagio, tiek pagal J.Erlicko eiles parašytas dainas, o pasirodymą baigė lyriška ir jausminga daina „Aitvaras“, po kurios publika plojo atsistojusi, todėl grįžęs ant scenos jis atliko dar vieną puikiai pažįstamą dainą „Gintarai“.

Galiausiai pasirodė paskutinis vakaro atlikėjas – Aidas Giniotis, kuris pirmosioms dainoms atlikti vėl pasikvietė Andrių Kulikauską. Aido Giniočio pasirodymas pasižymėjo įvairiapusiškumu, nes buvo atliktos visiškai skirtingos dainos: nuo lėtų, liūdnų ir verčiančių susimąstyti iki humoristinių ar puikiai visiems pažįstamų vaikiškų dainelių. Melodingas atlikėjo balsas, pritemęs dangus, žvakių šviesa, laimingi žmonių veidai – ar gali būti geresnis vakaras? Atlikėjui dainuojant V.Kernagio „Purpurinis vakaras“, publikos veidai buvo sustingę, visi buvo susimąstę ir ore tvyrojo ypatinga atmosfera, o iškart po to atlikta Gedimino Storpirščio daina vėl privertė publiką dainuoti kartu. Turėdamas puikų humoro jausmą ir sugebėjimą prikaustyti žmonių dėmesį, Aidas Giniotis po kiekvienos dainos sulaukdavo vis daugiau aplodismentų ir susižavėjimo šūksnių. Po dainos apie Kalėdų senelį žmonių veiduose matėsi nuoširdžios šypsenos, o nuskambėjus pirmiesiems „Geltonų plytų kelio“ akordams, nebeliko nė vieno abejingo ir visa minia kartu traukė linksmą ir iki skausmo puikiai pažįstamą dainą.

Nuotraukos Linos Pankratjevaitės

Daugiau nuotraukų galite rasti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius