Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 10

Gyventi aukštyn kojom!

Leidykla „Nieko rimto“, apvertusi aukštyn kojom vaikų literatūros leidybą Lietuvoje, skaitytojams pristato Donaldo Bisseto knygą „Aukštyn kojom“!
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Leidykla „Nieko rimto“, apvertusi aukštyn kojom vaikų literatūros leidybą Lietuvoje, skaitytojams pristato Donaldo Bisseto knygą „Aukštyn kojom“! Prieš dešimtmetį drąsiai startavusi su jaunais lietuvių autoriais, leisdama tik aukštos literatūrinės vertės knygas, išsiskirdama meniniu knygų apipavidalinimu ir dizainu, leidykla sukūrė savitą vaikų literatūros pasaulį, su kuriuo jau užaugo mažųjų skaitytojų karta.

Regis, „Aukštyn kojom“ pasakos, viską apversdamos aukštyn kojom, pačios susiranda sau artimus menininkus ir leidėjus. Donaldo Bisseto pasakas pažinę per Keistuolių teatrą, iki šiol dainuojame varnos Albertinos, paršiuko Ikaro, piktojo dėdulės Smaito ar pamiršto gimtadienio dainas. Šįkart „Aukštyn kojom“ istorijos atgimė leidykloje „Nieko rimto“, o jas iliustravo pati nerimčiausia Lietuvos dailininkė Sigutė Ach, ne paslaptis – į pasaulį žvelgianti šiek tiek kitaip, šiek tiek aukštyn kojom.

„Pasakos leidyklai artimos ne tik savo stiliumi, bet ir dvasia. Juk tiek apie paršelį Ikarą, užsimojusį skraidyti, tiek apie karvutę su laumžirgio sparnais, besišypsančią ant „Nieko rimto“ logotipo, pasakytumėte – šitaip nebūna!“ – kalbėdama apie knygos leidybą, juokavo projektų vadovė Sandra Junevičiūtė.

Neatsitiktinai pasirinkta ir knygos dailininkė Sigutė Ach, anot leidyklos direktoriaus Arvydo Vereckio, dėl „tų pačių sparnų“! Rašytojas ir aktorius Donaldas Bissetas savo pasakas mėgdavo iliustruoti pats, kai kurias – ekspromtu, tiesiog sekdamas jas per televizijos ar radijo laidas. Autoriaus iliustracijos primindavo vaiko ranka išvedžiotus piešinius. Sigutės Ach iliustracijos – taip pat apgaulingai vaikiškos, spontaniškos ir ne mažiau žavios.

Knyga „Aukštyn kojom“, kaip ir prieš dešimtmetį pastatytas Keistuolių teatro spektaklis, skirtas tikrai ne tik vaikams. Norisi prakalbėti kritiko Kęstučio Urbos žodžiais: nuo Bisseto istorijų pasidaro jauku, jos kutena širdį visiems jaunos dvasios skaitytojams, gebantiems ir norintiems atsipalaiduoti, šmaikštauti, pokštauti. Šios pasakos nepaaiškinamu būdu pakeičia mūsų juoko kokybę!..

Autorė: Ugnė Rakauskaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius