Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 09

Kenny Garrett koncerto pabaigoje – šėlstanti žiūrovų minia

Auksiniu Amerikos saksofonininku pramintas Kenny Garrett surengė tikrą džiazo muzikos šventę savo gerbėjams Vilniuje.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Auksiniu Amerikos saksofonininku pramintas Kenny Garrett surengė tikrą džiazo muzikos šventę savo gerbėjams Vilniuje. „Ūkio banko teatro arenoje“ jis grojo su savo grupe, kurioje: Kenny Garrett (saksofonas), Johnny Mercier (klavišiniai), Nathan Webb (mušamieji), Kona Khasu (bosinė gitara). Beveik pilnoje arenoje muzikinės džiazo interpretacijos truko apie pusantros valandos. Per šį laiką klausytojai išgirdo kelias muzikines aranžuotes, kurios, pripažinsiu, paliko neišdildomą įspūdį.

Vakaras prasidėjo greitesnėmis džiazo kompozicijomis, vėliau sekė lėtesnės, tačiau ne blogesnės dainos. Kiekviena iš jų gausiai „apgrojama“ solinėmis visų atlikėjų partijomis. Muzikantai Kenny Garrett bei Johnny Mercier buvo ypač aktyvūs. Pastarasis rengė mini šuo – keisdamas vietas scenoje prie skirtingų elektrinių pianinų nuotaikingai šokinėjo, taip ragindamas publiką ploti. Nuo jo neatsiliko ir vakaro žvaigždė – vienoje muzikinėje interpretacijoje padėjęs saksofoną sugrojo klavišiniais. Kodėl sakau interpretacija? Mano galva to, ką pamačiau šį vakarą tiesiog neįmanoma surepetuoti. Tačiau tai tik dar įdomiau. Profesionalai atliko savo darbą nepriekaištingai.

Renginio kulminacija „Happy people“ tiesiog išvarė iš proto didžiąją dalį publikos. Raginami Kenny Garrett'o – „Are you happy people...“ bei jo saksofono žiūrovai kilo iš patogių kėdžių ir pradėjo ploti, šokti, šėlti. Atlikėjas ir jo grupė įnešė džiaugsmo ir palaimos pliūpsnį į kiekvieno dalyvavusio širdį. Buvo panašu į modernųjį „gospel“ dainuojamą pamaldų metu juodaodžių bažnyčioje. Aplinka tiesiog sprogo nuo teigiamų emocijų ir džiaugsmingų veidų. Visi dalyvavo vienoje nesibaigiančioje misterijoje.

Lieka tik pasidžiaugti, kad į Lietuvą atvažiuoja tokio lygio žvaigždės. Šiais metais Kenny Garrett ir jo grupė „Five Peace Band“ laimėjo prestižiškiausią metų muzikos apdovanojimą „Grammy“. Per savo karjerą Kenny iš viso  išleido per 20 albumų ir surengė daugybę koncertų visame pasaulyje.

Nuotraukos iš renginio:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius