Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 22

Leidykla „Terra Publica“ pristatė naują savo kūrinį – „Lietuva. 100 renginių, kuriuos verta išvysti“

Vasario 22 d. Knygų mugėje buvo pristatyta naujoji leidyklos „Terra Publica“ knyga – „Lietuva. 100 renginių, kuriuos verta išvysti“. Knygoje sukaupta išsami informacija apie į...

Vasario 22 d. Knygų mugėje buvo pristatyta naujoji leidyklos „Terra Publica“ knyga – „Lietuva. 100 renginių, kuriuos verta išvysti“. Knygoje sukaupta išsami informacija apie įdomiausius, prasmingam, aktyviam laisvalaikiui skirtus renginius Lietuvoje. Leidinyje gausu naudingų faktų apie organizuojamų renginių tradicijas, istoriją, programinę dalį. Ši knyga skirta tiems, kurie siekia praplėsti savo akiratį, ugdyti kūrybingumą, pailsėti nuo darbinių rūpesčių.

Viešosios įstaigos „Terra Publica“ vadovė, knygos rengėja, pristaymo metu teigė, jog Lietuvoje per metus organizuojama apie 300 skirtingų renginių, todėl atranka, kuriuos pasirinkti ir sutalpinti į naujają knyga, buvo itin sudėtinga – „Norėjome aprašyti tuos, kurie atskleistų kuo didesnę įvairovę Lietuvoje organizuojamų renginių“. Leidyklos vadovės nuomone, renginiai pristatomoje knygoje yra verti papildyti lietuvių kultūrinį paveldą.

„Knygų mugėje“ išsamiau buvo pristatyti šie renginiai – „Tyrėjų naktis“, „Bike Show Millennium“, muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga“, Nepriklausomas post-folk, alternatyviosios muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ bei skrabalų šventė „Medinis žirgelis“. Renginių pristatymuose netrūko akrobatikos triukų, skrabalų muzikos bei įdomių pasakojimų.

„Tyrėjų naktis“ renginio organizatorė Danguolė Kondrotienė pasakojo, jog tyrėjų darbas asocijuojasi su kelionėmis. Kaip ir keliautojai, mokslo žmonės planuoja savo darbus, renka jiems reikalingą informaciją, pasirinka savo tiklsus. Kaip ir kelionėse rašant mokslinius darbus, įgyvendinant eksperimentus tyrėjai susiduria su nuotykiais, netikėtumais, ir taip pat, siekia papasakoti apie savo nuveiktus darbus, įgyvendintus žygius – kaip tas keliauninkas sugrįžęs namo po ilgų kelionių. Kviesdama renginyje pasiklausyti tyrėjų kelionių istorijų, organizatorė teigė, jog nebūtina būti Enkšteinu, norint sukurti kažką naujo, neįprasto, mistiško.

Pristatyme dalyvavo Julius Urbaitis – „Bike Show Millennium & auto show“ organizatorius, kuris nuoširdžiai paprašė prisijungti prie baikerių bendruomenės bei atvykti į ši įspūdingą renginį. Šio renginio atstovas linkėjo išlikti savimi, nes tik taip įmanoma pasiekti savo asminių tikslų.

Muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalio „Yaga“ pristatymas nustebino šiuolaikinio cirko grupės „Antigravitacija“ numeriu, kuriame susipynė muzika ir judesio plastika. Renginio organizatoriai pasakojo, jog šio festivalio esmė yra jame kuriama dalyvių atmosfera. Šiame festivalyje siekiama skatinti žiūrėti į pasaulį atmerktomis akimis.

Nepriklausomas post-folk, alternatyviosios muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ – tai savo tradicijomis, papročiais išskirtinis renginys, kuris draugiškas šeimoms – čia galima išgirsti įvairių stilių muzikos, pasiklausyti akademinės festivalio dalies paskaitų, išmokti įvairių amatų, o mažuosius šeimos narius supažindinti su lietuvių liaudies instrumentais. Šiame festivalyje aktyviai skatinamas sveikas gyvenimo būdas, sportas. Kiekvienais metais pasirenkama skirtinga festivalio tema, kuri jungia tiek renginio muziką, tiek dekoracijas, tiek paskaitų ciklą. Šių metų tema – „Latviai – ar mes broliai“?

Galiausiai savo renginį pristatė šventės „Medinis žirgelis“ atstovai, kurie nustebino skrabalų bei akordiono muzika. Muzikavimas skrabalais – tikras talentas, suteikiantis klausytojams daug džaiugsmo. Skrabalistus vienijanti šventė „Medinis žirgelis“ – kiekvienam lietuvių liaudies muzikos gerbėjui.

Asta Čibiraitė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius