-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 13

Pasivaikščiojimas prie Olando kepurės (nuotraukos, video)

Ruduo jau atėjo, oras gerokai atšalo. Tačiau atrodo dar visai nesenai, prieš kokią savaitę, pasitaikė ir keletas gražių ir šiltų, beveik vasariškų, dienų. Pasivaikščiojimas Baltijos jūros pakrante, ties Olando kepure (Klaipėdos raj.).
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Ruduo jau atėjo, oras gerokai atšalo. Tačiau atrodo dar visai nesenai, prieš kokią savaitę, pasitaikė ir keletas gražių ir šiltų, beveik vasariškų, dienų. Pasivaikščiojimas Baltijos jūros pakrante, ties Olando kepure (Klaipėdos raj.).

Olando kepurė - nuolat Baltijos jūros bangų mūšos ardomas 24 m aukščio skardis, dar vadinamas Olando kepurės kalnu, kurį prieš 12-15 tūkst. metų suformavo Lietuvos pajūryje stūksojęs ledynas. Šis kalnas nuo seno buvo apaugęs pušų ir ąžuolų sengire ir sudarė ryškų kontrastą aplink plytinčiai pustomo smėlio lygumai, todėl buvo geras orientyras jūreiviams ir žvejams. XIX a. pr. ant skardžio buvo pastatyti perspėjamieji ženklai laivams, o pats kalnas pažymėtas jūrlapiuose. Šios vietos vardo kilmė susijusiu su kranto reljefo panašumu į olandišką kepurę. Šlaito viršuje dabar įrengtos regyklos, nuo kurių atsiveria puiki panorama į jūrą. Čia prasideda pažintinis takas „Litorina".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius