Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 27

Rūta Ščiogolevaitė: „Bepigu dainuoti apie meilę, kai esu įsimylėjusi“ (nuotraukos)

Paskutinį lapkričio penktadienį laisvalaikio namuose „Nautilus“ skambėjo pirmojo sniego lydimi romantiški džiazo garsai, „Džiazo baladžių su Rūta Ščiogolevaite“ susirinko pasiklausyti nemažas būrys gerbėjų. O per koncerto pertrauką R.Ščiogolevaitė mielai atsakė į ikrauk.lt reporterės klausimus.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Įsimylėjimas

Paskutinį lapkričio penktadienį laisvalaikio namuose „Nautilus“ skambėjo pirmojo sniego lydimi romantiški džiazo garsai. Koncerte „Džiazo baladės su Rūta Ščiogolevaite“ be garsiosios atlikėjos dalyvavo ir klavišininkas Paulius Zdanavičius bei trimitininkas Vytautas Skudas.

Renginys prasidėjo Kauno moterų draugijos inicijuota akcija už kovą prieš smurtą šeimoje. Žavios moterys švytėjo pasitikėjimu savimi ir skatino prisisegti baltus sukryžiuotus kaspinėlius ant atlapo ir taip prisidėti prie jų siekiamų tikslų. Tebūnie visi laimingi.

Užkrečiančio laimės pliūpsnio kulminacija tapo Rūtos Ščiogolevaitės ir muzikantų pasirodymas. Jie teigė, jog ši programa nėra nauja, tačiau išlieka tokia pat ypatinga ir svarbi, kaip kiti muzikiniai pasirodymai. „Užtenka išvysti publiką ir tu žinai, kad vėl turi minčių“, – teigė atlikėjai. Vakaro metu skambėjo geriausios ir populiarios baladės apie meilę, liūdesį ir viltį. Publika ramiai lingavo į svajingą ritmą ir žibančiomis akimis stebėjo pasirodymą. Atrodė, jos visą vakarą atlikėjai ir žiūrovai kvėpavo vienu ritmu.

Rūta Ščiogolevaitė koncerto pertraukos metu sutiko pasidalint mintimis apie kūrybinę veiklą, meilę bei gyvenimą.

– Koks yra jūsų požiūris į akciją, kuri vyko prieš koncertą, – kovą prieš smurtą šeimoje, krizę santykiuose bei dvasinius ir emocinius sutrikimus? Baltų kaspinėlių dalybas?

– Manau, kad tai yra labai svarbu. Mūsų tradicijos dar tik formuojasi ir kadangi ši problema yra labai aktuali, džiugu, jog kažkas tai sprendžia.

– Kaip jūs galėtumėte prisidėti prie akcijos?

– Aš džiaugiuosi, kad nesu patyrusi šių dalykų ir manau, kad jas spręsti turi tik specialistai ir, iš tiesų, yra lengva kažką patarti, netgi nesunku, o lengva. Iš šono žiūrint viskas atrodo vienaip, o žmonėms, kurie su tuo susidūrė, yra visai kitaip. Suvokimas, jog galima gyventi kitaip ir žinojimas, jog yra žmonių, kurie gali tau pagelbėti, kai tu papuoli į bėdą, yra labai svarbus. Reikia žinoti, kad esi ne vienas.

– O kokie atsiliepimai apie koncertą? Kur koncertuoti jums maloniau: didelėje pilnoje žmonių scenoje ar mažame jaukiame klube?

– Žinoma, man visuomet maloniau koncertuoti kamerinėse salėse, kurios nėra masinės. Tuomet tu gali matyti žmonių veidus ir jie tave puikiai mato. Atsiranda ryšys tarp klausytojo ir atlikėjo, gali matyti emocijas ir jausti jų nuotaiką.

– O kokias dainas jums labiausiai patinka atlikti? Kokio žanro?

– Baladės yra mano mėgstamiausias žanras. Labiausiai patinka dainuoti apie meilę, nes nėra žmogaus, kuris nėra pajutęs to jausmo, todėl tai visiems artima, nors ir nevisai pažįstama. Meilė turi įvairiausias formas, išraiškas ir priemones. Ji mus jungia. Meilės kalba suprantama visiems.

– O kokia tolimesnė jūsų muzikinė bei širdies reikalų veikla?

– Meilė man yra labai svarbi. Aš kiekvieną dieną mokausi mylėti artimuosius, žmones aplink mane ir visą pasaulį. Kuo daugiau meilės jauti, tuo labiau gali mylėti savo gyvenimo partnerį, sukurti darnią šeimą ir išauginti vaiką. Žinoma, meilė yra labai svarbi ir kasdieninei veiklai.

– Ko norėtumėte palinkėti ikrauk.lt skaitytojams?

– Labai gražių ateinančių švenčių, atraskime naujų svajonių ir linkiu, kad jos išsipildytų. Tegul visos viltys būna pateisintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius