Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18

Serialų poveikis vaikams: internetą užvaldo „Liežuvautoja“

Daugelis jaunų žmonių laisvalaikiu mėgsta pažiūrėti įvairius filmus, laidas, serialus. Iš pirmo žvilgsnio, toks laisvalaikio praleidimo būdas atrodo nekaltas, tačiau šis įspūdis ne visada yra teisingas.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Daugelis jaunų žmonių laisvalaikiu mėgsta pažiūrėti įvairius filmus, laidas, serialus. Iš pirmo žvilgsnio, toks laisvalaikio praleidimo būdas atrodo nekaltas, tačiau šis įspūdis ne visada yra teisingas. Tikriausiai daugeliui iš mūsų teko girdėti serialą skambiu pavadinimu „Gossip girl" (liet. „Liežuvautoja“). Šiame seriale vaizduojamas paauglių gyvenimas, intrigos, apkalbos. Panašu, kad serialo intrigos persikelė į realų gyvenimą, į mūsų mylimą Lietuvą. Sunku patikėti? Skaitykite toliau.

Socialiniame tinklalapyje „Facebook" visai neseniai buvo sukurtas profilis, kuris taip ir vadinasi: „Liežuvautoja". Jame vaikinas ar mergina, kuris/i slepiasi po šiuo pavadinimu, skleidžia įvairias apkalbas, deda jaunų žmonių nuotraukas ir visiškai atvirai komentuoja jų gyvenimus. Atidžiau paskaičius, galima rasti netgi gerai pažįstamų žmonių nuotraukas, pasakojimus apie jų laisvalaik5, santykius su vaikinais ir panašiai. Nejučia kyla klausimas, ką šiuolaikinis jaunimas sau mano? Kokią teisę kažkoks internetinis vaikinas ar mergina turi kištis į asmeninius žmonių gyvenimus? Atsakymą rasti sunku, tačiau akivaizdu, jog serialai jauniems žmonėms daro milžinišką įtaką.

Klausimas - kur visa tai nuves?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius