Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 24

Startuoja mokymų ciklas „Įvairovė aukštajame moksle: nuo teorijos realybės link“

Lietuvos studentų sąjunga LSS drauge su Nyderlandų karalystės ambasada šalies studentams ir dėstytojams rengia mokymų ciklą „Įvairovė aukštajame moksle: nuo teorijos realybės link“.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) drauge su Nyderlandų karalystės ambasada šalies studentams ir dėstytojams rengia mokymų ciklą „Įvairovė aukštajame moksle: nuo teorijos realybės link“. Mokymai vyks gruodžio 4–5 dienomis Kaune ir Vilniuje.

„Diskriminacija šalies aukštosiose mokyklose – pastebima ir tarp studentų, ir tarp dėstytojų bei aukštųjų mokyklų administracijos darbuotojų. Mokymuose dalyviai ieškos priežasčių, dėl kurių studijų aplinkoje labiausiai linkstama diskriminuoti. Kartu aptarti ketinama ir potencialias priemones diskriminacijos problemoms spręsti“, – teigia Studentų sąjungos projektų vadovas bei mokymų ciklo koordinatorius Vytautas Valentinavičius.

Mokymų metu studentai ir dėstytojai drauge analizuos socialinę situaciją Lietuvoje, aptars ksenofobijos, homofobijos, rasizmo, diskriminacijos iššūkius. Įgytos teorinės ir praktinės žinios leis dalyviams drąsiau įgyvendinti idėjas įvairovės srityje. Dalyviai turės galimybę plačiau susipažinti su žmogaus teisėmis ir diskriminacijos ištakomis.

Mokymus ves Lygių galimybių plėtros centro ekspertės dr. Margarita Jankauskaitė ir dr. Vilana Pilinkaitė-Sotirovič. Mokymų dalyviai gaus sertifikatus.

Norintiems dalyvauti mokymuose reikia užpildyti dalyvio anketą iki š.m. gruodžio 3 d. čia.

Mokymų ciklas yra Lietuvos studentų sąjungos ir Nyderlandų karalystės ambasados bendrojo projekto „Įvairovė aukštajame moksle: nuo teorijos realybės link“ dalis. Projekte taip pat bus vykdomas tyrimas bei organizuojama konferencija „Įvairialypė diskriminacija aukštajame moksle“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius