Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 08

„Stiliaus nakties“ organizatoriai: „Tikimės tapti didžiausiu mados renginiu Lietuvoje“

Rugsėjo 6-oji, visame pasaulyje žinoma kaip Mados naktis (ang. Fashion's Night Out), neaplenkė ir Vilniaus. Tai jau ne pirmas sostinės bandymas įsilieti į pasaulinį mados sūkurį, šiemet pasiūlęs naktinėtojams įvairių būdų pamatyti arba būti pamatytiems.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Rugsėjo 6-oji, visame pasaulyje žinoma kaip Mados naktis (ang. Fashion's Night Out), neaplenkė ir Vilniaus. Tai jau ne pirmas sostinės bandymas įsilieti į pasaulinį mados sūkurį, šiemet pasiūlęs naktinėtojams įvairių būdų pamatyti arba būti pamatytiems.

Prekybos centre „Europa", kuriame neseniai duris atverė ar dar tik atvers gerai žinomų dizainerių bei mados namų parduotuvės, vykusio „Stiliaus nakties" pristatymo metu, savo įžvalgomis apie tai, kuo mada yra svarbi Vilniaus miestui dalijosi meras Artūras Zuokas. „Kartais kalbėdamas apie architektūrą, aš sulyginu ją su moterimi. Moteris turi prisižiūrėti kasdien, kad būtų graži ir stilinga, taip ir miestą reikia prižiūrėti diena iš dienos. Man labai malonu pasveikinti stiiaus naktį Vilniaus mieste ir labai džiaugiuosi tuo, kad šios šventės akcentas yra lietuvių dizaineriai, juvelyrai ir kad vilniečiai bei miesto svečiai yra kviečiami aplankyti mažas parduotuvėles, esančias mūsų senamiestyje, kurioms reklamos ir dėmesio kartais pritrūksta. Tikiuosi, jog „Stiliaus naktis" padės atskleisti mūsų kūrėjų gabumus ir kad šalia mūsų nuostabios Vilniaus architektūros visada bus daug stilingų vilniečių", - linkėjo miesto meras. O jo žmona Agnė Zuokienė pasakojo visą gyvenimą įvairiomis formomis prisiliečianti prie mados kūrimo paslapčių bei cituodama rusų rašytojo Fiodoro Dostojevskio žodžius, jog „grožis išgelbės pasaulį", palinkėjo visiems stilingo vakaro.

Naktį duris atvėrė ir stilinguosius kvietė ne tik senamiesčio butikai. Naktinėtojai buvo pakviesti į ištaigingame „Pirklių klube" vykusį reginį, kurio metu buvo pristatytos garsių prekinių ženklų kolekcijos. Susirinkusieji vakaro pradžioje gausiais plojimais drąsino mažiausiuosius podiumo modelius, pristačiusius „Kotrynos" rudens-žiemos drabužių kolekciją vaikams. Vėsų rudens vakarą jaukų įspūdį sukūrė „Stefanel" moteriškos kolekcijos pristaymas, jame, tiek kasdieninio, tiek oficialaus stiliaus drabužiuose dominavo mezginiai. Daug dėmesio skirta ir vyrams - vakaro metu buvo pristayta „Suit supply" prabangių kostiumų kolekcija, kurioje nevengta ryškių akcentų ir netradicinių audinių bei derinių. Vakarą vainikavo netikėtas tandemas - garsiausio Lietuvos mados vardo Juozo Statkevičiaus ir „Audimo" sportinių drabužių kolekcija. Dizaineris išliko ištikimas savo braižui - sportiniuose kostiumuose vyravo elegancija bei, žinoma, klasikinės juoda ir balta spalvos.

Nors organizatoriai pristatymo metu išreiškė norą šį renginį paversti didžiausiu Lietuvos mados renginiu, „Stiliaus naktis" ir buvo skirta stiliui, o ne madai. Vilnius yra stilingas kasdien ir tai toli gražu ne tik masinei prekybai skirtų kolekcijų pristatymai.

Reporterė Laura Bojarskytė

Vytauto Pilkausko nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius