Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausio buriuotojo J.Bernoto šokti ant burlentės negąsdina nei jachtas daužantis vėjas, nei rykliai

„Kai Klaipėdos uoste prie vartų dūžta jachtos, kai jos metamos į krantą, kai vykdomos gelbėjimosi operacijos, tai tos sąlygos yra pačios smagiausios, pačios geriausios plaukti jūroje burlente“, – šypsodamasis pasakoja burlentininkas Juozas Bernotas.
Juozas Bernotas
Juozas Bernotas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kalbant su juo atrodo, kad ekstremalios sąlygos neturi ribų – adrenalino poreikis olimpiečiui kasdienis gyvenimo variklis. O jo nei treniruotėse, nei varžybose netrūksta – Geriausiu Lietuvos metų buriuotoju pripažintam, olimpinės „RS:X“ klasės burlentininkui J.Bernotui nei vėjo, nei bangų per didelių nebūna.

„Vėjas manęs niekada negąsdina, kuo jo daugiau, tuo įdomiau, vėjo per daug nebūna. O burlenčių ribos tikrai labai labai didelės“, – 15min tikino jis.

Jūs įvertintas kaip geriausias 2019 metų buriuotojas. Tikėjotės tokio apdovanojimo?

– Norėjau, tikėjausi, nors konkurentai buvo stiprūs. Čia rinkimai, yra balsavimas, todėl niekada negali žinoti, negali būti tikras, kaip pasiseks. Tačiau labiau džiaugiausi. Šiais metais pagrindinis tikslas buvo atranka į Tokijo olimpines žaidynes, nuo pat metų pradžios to tikslo ir siekėme. Metų buriuotojo apdovanojimai – tai kaip to vainikavimas, padėka.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Viktorija Andrulytė ir Juozas Bernotas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Viktorija Andrulytė ir Juozas Bernotas

 – Kurie apdovanojimai jums asmeniškai brangiausi? Dar suskaičiuojate juos?

– Skaičiuoti jau neskaičiuoju, nemažai jų. Tačiau vis tiek tie metų apdovanojimai, įvertinimai iš čempionatų smagiausi, arčiau akių padėti. Šiemet vienos pagrindinių varžybų buvo „Raceboard“ burlenčių klasės čempionatas, kur sunkiasvorių kategorijoje iškovojau 3 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius