Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kai darbas iš namų apkarsta. Ar bręsta nauja prarastoji karta?

Turėdami darbą be darbo vietos, turite susikurti „biurą“ savo mintyse. Struktūra, rutina, dėmesys, socializacija, ryšių mezgimas, streso malšinimas – visa tai dabar beveik visiškai priklauso tik nuo jūsų, sėdinčių vienui vienų svečių miegamajame ar ant sofos, kur jūsų nešiojam kompiuteriui bet kuriuo metu gali tekti varžytis dėl jūsų dėmesio su jūsų augintiniu ar vaikais.
Darbas iš namų
Darbas iš namų / 123RF.com nuotr.

Jei kavos aparate baigėsi pupelės, nėra ko kaltinti, tik save.

Pirmą kartą su šia realybe susidūriau 2009-aisiais, ir viskas baigėsi žiauria nesėkme. Aš buvau baigusi koledžą prieš devynis mėnesius ir jau buvau atleista iš savo pirmojo etatinio darbo, nes Amerikos ekonomiką tuo metu purtė Volstryto krizė.

Moteris, kurią pažinojau tik iš interneto skelbimų portalo, pasamdė mane, kad rašyčiau tinklaraščio įrašus jos mados tinklapiui. Man tikrai pasisekė, bet mano gyvenimas pasikeitė iš esmės. Gyvenau kaip amžina 13-metė, kurios vasaros atostogos niekad nesibaigia – jokių dievų, jokių šeimininkų, jokių tėvų, jokio miego. Man prireikė dvejų metų, kol „gyvai“ susitikau su savo bendradarbiais, ir aš dažnai fantazuodavau apie tai, kaip pietauju su gyvu žmogumi ar net tiesiog susiduriu su kuo nors pakeliui į tualetą. Koks būtų jausmas vėl turėti „darbo“ drabužius?

Niekada nesitikėjau, kad ilgėsiuos 45 minutes trunkančios kelionės į darbą, kuriame man tekdavo sėdėti prie ankšto stalo improvizuotame biure, įsikūrusiame virš golfo klubo profesionalams skirtos įrangos parduotuvės – tame savo pirmajame etatiniame darbe, rinkodaros skyriuje, atlikdavau smulkias nereikšmingas užduotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius