Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Linas Ryškus: ilgiausių metų ir amžiną mums atilsį

Kiek save atsimenu, pati baisiausia vieta per balius buvo tas neišvengiamas momentas, kai kuris nors giminės entuziastas pradeda „na o dabar ilgiausių metų solenizantui“. Jėzaumarijajuozapaišventas – nėra kur akių dėt. Ir dar dainuoja visi bet kaip, kas šiaip nusidainuoja, o kas ir staugia. Ir būtinai atsiras – dažniausiai tas pats ilgiausių metų profesionalas, kuris demonstruoja savo gerai pastatytą balsą.
Linas Ryškus
Linas Ryškus / Asmeninio albumo nuotr.

Mat jaunystėj dainavo kultūros namų būrelyje trim balsais „Kur bakūžė samanota“ ir slapčia per Vasario 16-ąją apie apkerpėjusią Trakų pilį. Himno nežinojo. Tuomet dar laukia vaisingų metų, nors solenizantui per penkiasdešimt, jis valiūkiškai žvilgteli į žmoną, kuri patenkinta droviai suka akis, o tada jau visi smagiai juokiasi, išdrąsėja – geras humoras juk visus suvienija – ir po kūrybos metų, atrodo, valandą besitęsusi kančia baigiasi. Kaip bebūtų keista, taip jaučiuosi ir dabar. Niekada nesusimąstydavau apie šio linkėjimo prasmę. Iki neįlindo įkyri mintis – kaip keista, visi sako, koks sunkus gyvenimas, kaip blogai surėdytas pasaulis, o va linki tų metų ir galiausiai tardami „atkentėjo žmogelis“ užrašo A†A tau ant kryžiaus.

Kristus, miręs ant kryžiaus, išpirko žmonių nuodėmes ir taip krikščionims padovanojo amžino gyvenimo galimybę. Savo revoliucingo tiems laikams mokymo laikotarpiu ištarė daugybę originalių  ir aštrių minčių.

Kartą mokinys, paprašęs Jėzaus atidėti kelionę paskui Mokytoją, idant nukaršintų ir palaidotų tėvą, taip atlikdamas tiems laikams įprastą ir būtiną sūnaus pareigą, gauna kietą atsakymą: „Sek paskui mane ir palik mirusiems laidoti savo numirėlius“. Suprask – sekimas ir tikėjimas manimi yra svarbiausia tavo pareiga ir tikslas šiame gyvenime. Tėvą palaidos kiti – kurie neišgirdo manęs ir yra gyvi lavonai. Baisu, bet, kai pagalvoji, tėvas kažkaip numirs, o čia gresia amžinasis gyvenimas. Nors persiplėšk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius