Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Liūdna moksleivių šventė – koronavirusas griauna išleistuvių planus

“Sėdžiu čia ir verkiu, vilkėdama savo išleistuvių suknelę“, – tai dainininkės mxmtoon dainos choro eilutė, dabar netikėtai pažodžiui atspindinti liūdną Amerikos paauglių realybę.
Mergina namie
Mergina namie / Mike Von nuotr./ Unsplash nuotr.

„TikTok“ svetainėje paauglės sėdi pasipuošusios suknelėmis, kalbasi su kamera ir labai, labai liūdi. Taip atrodo 2020 metų vidurinės mokyklos išleistuvių vakarėlis. Užuot visą vakarą šokę ir linksminęsi su draugais, paaugliai dėl pandemijos buvo priversti net labai ypatingus savo vakarus (taigi, ir išleistuves) leisti su tėvais.

Amerikiečių jaunimas šventė išleistuves nuo XIX a. pabaigos, visada, net depresijų ir pasaulinių karų metu. Šeimos paprastai šiai progai išleidžia šimtus dolerių, o jos reikšmę populiariojoje kultūroje kaip atsisveikinimo su vidurine mokykla ritualą romantizuoja beveik kiekvienas paauglių filmas. Neiti į išleistuvių šventę daugeliui paauglių atrodytų neįsivaizduojama bet kokiomis aplinkybėmis, o absurdiški išleistuvių „vakarėliai“ namuose, kai svetainę papuošia tėtis, o mama iškepa pyragą, kažkada atrodė kaip apokaliptinės fantastikos žanro fantazija. Bet dabar išleistuvės atrodo būtent taip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius