Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norintiems įmerkti koją į kino vandenis: kiek Lietuvoje uždirba masinių scenų aktoriai?

Įsiamžinti kino juostoje, neturint patirties filmavimo aikštelėje, ir iš to uždirbti? Taip, tai tikrai yra įmanoma. Į Lietuvą vis labiau besiveržiant kino kultūrai, galimybių pasirodyti didžiuosiuose ekranuose randasi kone ant kiekvieno kampo. 15min išsiaiškino, kiek iš tokio darbo yra įmanoma uždirbti, kokių savybių reikia turėti, norint savo veidą išvysti kino ekranuose, bei pasigilino į tai, nuo ko priklauso tokio darbo užmokestis.
Serialo „Jekaterina Didžioji“ filmavimas Lietuvoje
Tuštumos kilpos filmavimo aikštelė / Serialo kūrėjų nuotr.

Šiuo metu Lietuvoje masinių scenų aktorių atrankomis užsiima ne viena aktorių agentūra. 15min susisiekė su trimis iš jų – „Editos kastingu“, „Rock in Role“ ir „Aktorių agentūra“ – bei išsiaiškino, kokia yra situacija su vadinamųjų masuočių aktoriais mūsų šalyje.

Užsienio kompanijos nebūtinai moka daugiau

Sklindant kalboms, jog Lietuvoje netrukus gali lankytis „Netflix“ ir čia filmuoti naujausią populiariojo serialo „Stranger Things“ sezoną, natūraliai gali kilti klausimų, ar vienas didžiausių kino vardų pasiūlys darbo ir vietiniams gyventojams. Samdyti gyvenančiuosius filmavimo vietoje – labai dažna praktika, kai yra atsivežami filmų projektai.

Apie „Netflix“ vizitą gandų girdėjo ir visi 15min kalbinti įmonių atstovai – UAB „Editos kastingas“ direktorė Edita Kabaraitė, UAB „Rock in Role“ atstovė Austėja Užkuraitė ir UAB „Aktorių agentūra“ direktorius Donatas Šimukauskas. Tiesa, spėlioti, kiek didžioji kino kompanija galėtų mokėti masuočių aktoriams, atstovai nesiryžta.

Vida Press nuotr./Serialo „Keistesni dalykai“ („Stranger Things“) aktoriai
Vida Press nuotr./Serialo „Keistesni dalykai“ („Stranger Things“) aktoriai

Anot visų kalbintų atstovų, paprastai viena filmavimosi pamaina gali trukti nuo poros iki 12 valandų arba daugiau, jei yra vėluojama. E.Kabaraitė teigė, kad už šį laiko tarpą mokami honorarai gali labai svyruoti, priklausomai nuo susitarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius