-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2019 metais Honkongas kunkuliavo: vienos aktyvistės pasakojimas

Honkonge šiemet įsiplieskęs prodemokratiškas judėjimas nė negalvoja sustoti ir 2020-aisiais. „Toliau protestuosime – iki pasaulio pabaigos“, – juokėsi su 15min bendravusi lapkritį į vieną miesto rajonų tarybų išrinkta Edith Leung, nors tuoj pat pridūrė, kad iš tiesų kalba visiškai rimtai. Pekino valdžios susidorojimo jauna moteris nebijo ir tikisi, kad honkongiečiai savo pavyzdžiu užkrės likusį pasaulį.
Protestuotojas Honkonge
Protestuotojas Honkonge / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į Honkongo gatves šiais metais išėjo milijonai žmonių – visų pirma dėl to, kad šios pusiau autonominės Kinijos teritorijos valdžia paskelbė apie planus priimti teisės aktą, pagal kurį būtų leidžiama Honkongo gyventojų ekstradicija į Kiniją.

Vėliau įstatymo buvo atsisakyta, tačiau aktyvistai tiesiog tarstelėjo: „Jau per vėlu.“ Ir pradėjo organizuoti dar didesnes protesto akcijas, o lapkritį tiesiog sutriuškino Pekino palankaus elito kandidatus vietos valdžios rinkimuose – kaip pabrėžė E.Leung, „tai buvo tikras referendumas dėl Honkongo ateities“.

Kas toliau? Ar protestai tęsis, ar visgi išsikvėps? Ir kaip laikysis centrinė Kinijos valdžia Pekine, vis dar palaikanti nepopuliarią Honkongo lyderę Carrie Lam, kurią, tiesa, patys kinai ir paskyrė?

Kol kas protestuotojų ryžtas, regis, neslūgsta. E.Leung 15min teigė netikinti, kad Pekinas gali ryžtis brutaliai slopinti demonstracijas – pirmiausia todėl, kad „Honkongas kinams yra žąsis, dedanti auksinius kiaušinius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius