Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Smunkant populiarumui, D.Trumpas vis labiau nervinasi ir randa naujų aukų – dabar puola universitetus

Praėjusią savaitę tviteryje pasirodė dar viena pavojingas idėjas įkvėpti galinti žinutė, kuri, deja, netrukus plačiai pasklido.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Vienas šio socialinio tinklo vartotojas, palaikomas gausaus būrio sekėjų, aktyviai siekia užgniaužti atvirą diskursą ir sukelti baimę žmonėms, kurie nesutinka su jo nuomone. Aš kalbu apie prezidentą Donaldą Trumpą, kuris neseniai anksti ryte šovė vieną iš savo skambių kontroversiškų pareiškimų, kuris, kaip pranešama, netrukus jau buvo surinkęs daugiau nei 80 000 „patiktukų“ ir daugiau nei 30 000 pasidalijimų tviteryje.

Jis pagrasino atimti finansavimą iš aukštojo mokslo įstaigų, jei jos kalbės taip, kaip jam nepatiks. Pasak prezidento:

„...finansavimas, bus atimtas, jei ši propaganda ar veiksmai, nukreipti prieš viešąją politiką, tęsis. Mūsų vaikai turi būti išsilavinę, o ne indoktrinuoti!“ — teigė jis.

Šis prezidento įrašas yra įdomus ir suteikia peno tarp žurnalistų ir akademiniuose sluoksniuose kylantiems ginčams dėl liberalių (nepartine prasme) diskusijų situacijos.

Jei jums pasisekė (nors kam gi šiomis dienomis sekasi) arba jei gyvenate urve (jei karantinuojatės, gali būti, kad būtent taip ir jaučiatės) ir pastaruoju metu visai nesinaudojote tviteriu, galbūt praleidote visą po šio prezidento įrašo kilusį sujudimą.

Aš nesigilinsiu į pačią diskusiją, kurią galite rasti išsamiai aptartą kitur, ir nemėginsiu išdėstyti priešingų pusių nuomonių (kurios dažniausiai viena kitai prieštarauja), tačiau apibendrinant galima sakyti, kad kilo debatų dėl kalbėjimo kultūros ir to, ar dabar turime sveiką, atvirą forumą, kuriame būtų galima diskutuoti apie idėjas.

Priešingai atviroms ir sveikoms diskusijoms, tai, ką daro D.Trumpas, kelia rimtą grėsmę pačiai Pirmosios pataisos esmei, nes jis bando panaudoti vyriausybės galią nubausti žmones, kurių idėjas jis laiko nepriimtinomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius