-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sostinės priemiesčio skurdas: iki Vilniaus 12 km, bet šviesmečiai iki šio amžiaus kanalizacijos ir gatvių

Avižieniai, kažkada nedidelis Vilniaus r. kaimas, per pastaruosius dešimtmečius sparčiai auga ir virsta tikru sostinės priemiesčiu. Naujų gyvenamųjų namų kvartalai plečiasi į šonus nuo pagrindinės visą gyvenvietę perpus skiriančios Sudervės gatvės. Iki Vilniaus arti, tad, atrodytų, ši vieta tiesiog tobulai tinka gyventi. Tačiau gyventojai pateikia ir kitokią nuomonę – problemų čia netrūksta.
Avižienių gyvenvietė
Avižienių gyvenvietė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus rajono savivaldybė savo interneto svetainėje skelbia, kad Avižieniuose gyvena apie 2,4 tūkst. gyventojų. Dar 2011 metų šis skaičius buvo apie 2,1 tūkst., o 2001-aisiais – 1,7 tūkst. Tai, kad Avižienių gyventojų daugėja, neturėtų stebinti – prie pat Vilniaus esanti gyvenvietė patraukli tiems, kurie nenori nutolti nuo sostinės, bet pageidauja gyventi nuosavame name.

Niekas nesikeičia?

Mindaugas (pavardė redakcijai žinoma), su kuriuo dairomės po Avižienius, čia atsikraustė 2006-aisiais. Kaip pats sako – į vieną iš naujųjų kvartalų kiek toliau nuo miestelio centro. Ir, kaip pastebi, per tuos daugiau nei 10 metų čia niekas nepasikeitė.

„Kaip atsikraustėme, taip niekas nesikeičia“, – kartu važinėjant po šį Vilniaus priemiestį kalba Mindaugas.

Anot jo, maždaug vidury dabartinės gyvenvietės esantis viešbutis „Bajorų užeiga“ žymi tam tikrą ribą: „Ties tuo viešbučiu baigiasi senieji Avižieniai ir prasideda naujieji, kur įsikūrė naujakuriai, atsikraustę čia iš kitų miestų, iš Vilniaus. Lietuviai, kaip mes sakome. Ten, kur senieji kvartalai, yra ir centralizuota kanalizacija, ir gatvės asfaltuojamos. Kur naujieji – nieko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius