-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eimantas Norkūnas: Apie tikslus ir ambicijas mūsų šalyje

Paskirstėme X milijonų eurų! Paraiškų skaičius viršijo visus lūkesčius, padalijome dar X milijonų eurų! Šiais metais jau įsisavinome X milijonų eurų ES paramos lėšų! Šiuo metu patenkame tarp trijų geriausiai įsisavinančių šias lėšas ES narių!
Eimantas Norkūnas
Eimantas Norkūnas / Asmeninio albumo nuotr.

Kiekvienais metais antraštės tos pačios, o skiriasi tik skaičiai. Bet ar čia tikrai yra kuo didžiuotis? Visi šie lėšų įsisavinimai yra tik tarpiniai rezultatai, kurie mums kažkuriuo momentu tapo galutiniu tikslu.

O kiek darbo vietų buvo sukurta, kokios algos, kiek mokesčių sumokėta dėl šių investicijų? To dabar visiškai nesekame. O gal to nedarome todėl, kad nelabai būtų ką parodyti?

Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad ministerijose rezultatais nesidomima, nes paprasčiausiai nėra kam tai galėtų būti įdomu. Juk kam daryti darbą, kurio niekas neprašė ir už kurį niekas nepagirs? O ten, kur to oficialiai reikalauja, labai dažnai atsiranda nieko nereiškiantys skaičiai, surašyti iš lubų. Surašoma, persiunčiama ES biurokratams toliau ir vėl pamirštama. Nes niekam tai neįdomu.

Bet kodėl išvis rezultatus reikėtų sekti? Gal čia tikrai tik papildomas darbas, kuris, be kieno nors smalsumo patenkinimo, jokios kitos naudos neatneša?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius