-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantinas Paryžiuje – žmonių nuotaikos ir ateities prognozė Europai

Šiandien vidurdienį, Prancūziją kaustant karantinui, aš pažvelgiau žemyn iš savo balkono į gatvę apačioje. Keletas žmonių pravažiavo dviračiais ar praėjo pėstute. Tabako parduotuvėje šalia uždarytos kavinės moteris kruopščiai šluostė durų rėmą. Paprastai ši gatvė šurmuliuoja – staiga ji tapo tyki.
Karantinas Paryžiuje
Karantinas Paryžiuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kitas dvi savaites ir tikriausiai dar ilgiau negalėsime niekur išeiti, išskyrus turėdami skubią priežastį: prireikus nusipirkti maisto, vaistų ar tada, kai būtinai turėsime keliauti į darbą. Visuotinis karantinas, kurio laikymąsi užtikrina policija.

„Mes kariaujame“, – neseniai savo kalboje šešis kartus pakartojo Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. „Priešas yra nematomas, neapčiuopiamas ir jis artėja.“ E.Macronas teisus.

Naujojo koronaviruso sukelta liga COVID-19 jau nužudė tūkstančius ir, tikėtina, nužudys dar daugiau tūkstančių. Cunamis, apie kurį medikai įspėjo, nušluos sveikatos priežiūros sistemą, kaip dabar kaimyninėje Italijoje, šalyje, kuri Europoje kol kas labiausiai nukentėjo nuo šio viruso.

Neseniai vyriausybė įsakė visiems restoranams, kavinėms ir mažmeninės prekybos parduotuvėms Prancūzijoje užsidaryti. Ir pagaliau E.Macronas pasekė Italijos ir Ispanijos, bet ne JAV pavyzdžiu ir įsakė žmonėms užsidaryti namuose, kad sulėtintume eksponentinį viruso plitimą. Per naktį E.Macronas, kuris buvo išrinktas vos ne atsitiktinai ir susidūrė su aštria piliečių kritika bei smunkančiu populiarumu, tapo karo prezidentu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius