-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Galeotti: „V.Putinas tik pradeda žvalgytis, bet 2024-ųjų gali ir nelaukti“

Rusijos analitikas, Karališkojo ginkluotųjų pajėgų instituto Londone ekspertas Markas Galeotti interviu 15min teigė pritariantis tiems, kurie mano, kad Vladimiras Putinas pradeda įgyvendinti planą, kaip toliau kontroliuoti šalį jau palikus prezidento postą. Kodėl taip anksti? „Nes jis – oportunistas. Nes jis nori įsivertinti visas galimybes“, – tvirtino M.Galeotti.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Trečiadienį Dmitrijus Medvedevas buvo nebe pirmą kartą vos neužmingąs prezidentui V.Putinui skaitant metinį kreipimąsi. Bet staiga išsibudino, kai išgirdo pluoštą pasiūlymų, kaip reformuoti Rusijos konstituciją.

Bene svarbiausia iš V.Putino pateiktų vizijų – parlamento įgaliojimų sustiprinimas. Siūloma būtent parlamentui suteikti teisę rinkti premjerą ir ministrus – dabar juos skiria prezidentas.

Tada įvykiai jau vijo vienas kitą. Nepraėjus nė trims valandoms premjeras D.Medvedevas atsistatydino, o netrukus V.Putinas pasiūlė paskirti jo įpėdiniu 53-ejų Michailą Mišustiną – Rusijos federalinės mokesčių tarnybos vadovą.

Ketvirtadienį, nepraėjus nė parai, Valstybės Dūma jau patvirtino M.Mišustino kandidatūrą į premjerus, o prezidentas jį paskyrė.

„Manau, kad Putinas galutinai užkirto kelią kalboms, jog jis ruošiasi baigti politinę veiklą ir tapti „Pirmuoju pensininku“. Dabar jis vertins situaciją“, – 15min teigė M.Galeotti, neatmetantis galimybės, kad Rusija naują prezidentą gali turėti ir prieš 2024-uosius, kai baigsis V.Putino kadencija.

Pats prezidentas dabar turi daugiau nei ketverius metus apsispręsti, kur „nusileisti“ – ar sustiprintų galių Valstybės Taryboje, ar kokioje nors kitoje institucijoje.

Tad, kaip sako M.Galeotti, reiktų kalbėti ne apie „Rusiją po Putino, o apie Rusiją po Putino kaip prezidento“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius