Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Matulaitytė-Feldhausen: ar esame turtingi kaip šveicarai, kad galėtume vaikams leisti aukštąjį mokslą?

„Lietuva – ketvirta pasaulyje pagal diplomuotųjų skaičių“, „Lietuva ES pirmauja pagal aukštąjį išsilavinimą turinčiųjų skaičių“ – antraštės, kutenančios mūsų, kaip guminė lėlė, išsipūtusį ego. „Lietuvoje – daugiausia išsilavinusių gyventojų“, „Pirmi Europos Sąjungoje – bla, bla, bla“. Ir taip toliau. Žodžiu, duodame garo mes čia toje Lietuvoje besilavindami, duodame garo taip, kad net dūmai rūksta: šeimose ir universitetuose be sustojimo kepam „išsilavinusiuosius“, o spaustuvių mašinos tik tarška barška eilinį diplomų pluoštą spausdindamos.
Milda Matulaitytė-Feldhausen
Milda Matulaitytė-Feldhausen / Asmeninio albumo nuotr.

Kodėl verkė mano valytoja?

Nes ji nežinojo – tikrai labai nuoširdžiai nežinojo, kaip savo vaiką „įkišti“ į kokį nors „univerą“. Rimtai. Sėdėjo ir šniurkščiojo, ir, man regis, jai buvo nuoširdžiai liūdna. Man gi, atvirkščiai, man kažkaip labai norėjosi garsiai susijuokti, na, bet kadangi toks mano poelgis tuo metu greičiausiai nebūtų buvęs įvertintas kaip „jautrus“, tai mandagiai susilaikiau ir susijuokiau tik pati sau, viduje. Paskui, gi, kibau į rimtą pokalbį su ja.

Atsargiai jos paklausiau – tai kokie gi būtų jos motyvai tokiam sprendimui, o visų pirma – jo? Na, motyvai. Sūnaus, ta prasme. Studijuoti „kokiame nors“ universitete. Kalbėjomės mes ilgai, kol, galiausiai, pabaigoje ji mane su palengvėjimu apkabino. Tai buvo prieš kokius gerus ketverius ar penkerius metus ir šiandien Lietuva turi (dar vieną) puikų automechaniką.

Beraščiai su aukštuoju arba kai esame patys sau gražūs

O kad esame patys sau gražūs – klausimų nekyla. Graži gražių beraščių tauta, svarbiausia – su aukštuoju. Kas toliau, kaip toliau – tokių klausimų mes sau nekeliame. Kaip kokie musulmonai nagais ir ragais įnirtingai giname savo šeimos garbes, kad tik kokia nepaklusni durka ar sunus jos, neduok Die, „proftechke“ nesuteptų. Ką sakote? Rašyti nemoku, sakote, pati tu dūrka, sakote? Ačių, tik be pikčio čia, pasitaisysiu, man jau aiškinti tai tikrai nereikia, aš – su aukštuoju!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius