Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvilgsnis iš ateities – 2020-ieji būsimo istorijos vadovėlio autoriaus akimis

Istorija niekada nesibaigia. Bet su istorijos vadovėliais yra kitaip. Artėjant naujo leidimo terminui, kiekvienas vadovėlių rašytojas šiek tiek stabteli.
Istorikas
Istorikas / 123RF.com nuotr.

Paskutinį skyrių parašyti visada sunkiausia: jis nebaigtas ir jo idėja iki galo neišgryninta. Aš pats esu tai daug kartų patyręs kaip kelių istorijos vadovėlių bendraautoris. Šiuo metu atrodo akivaizdu, kad mes visi išgyvename svarbų istorijos momentą, kuris ateityje bus tyrinėjamas. Būsimi vadovėlių autoriai rašys apie 2020 metus, taisys savo tekstus ir dar šiek tiek juos koreguos su kiekvienu nauju leidimu.

Šis straipsnis bus manasis bandymas, pirmasis būsimo istorijos vadovėlio skyriaus juodraštis: ką aš rašyčiau, jei dabar būčiau bebaigiąs paskutinį vidurinės mokyklos istorijos vadovėlio skyrių. Taigi, apibendrinkime 2020-uosius.

Kaip bežiūrėtume, pirmieji treji D.Trumpo valdymo metai buvo audringi. Buvęs specialusis patarėjas Robertas Muelleris pasiekė, kad keli prezidento bendražygiai būtų pripažinti kaltais dėl parodymų klastojimo, melavimo Kongresui ir FTB bei sukčiavimo. („Raganų medžioklė“ – skundėsi prezidentas.)

D.Trumpo prieštaringai vertinamas telefono pokalbis su Ukrainos prezidentu paskatino Atstovų rūmų demokratinę daugumą pareikšti jam apkaltą, tačiau respublikonų kontroliuojamas Senatas jo nenuteisė. Per visą Amerikos istoriją prezidento apkaltos būtą tik du kartus ir nė vieną kartą tuometinis prezidentas nebuvo nuteistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius