Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie pasaulinės tendencijos jungiasi ir lietuviai – IT įmonė darbuotojams leis dirbti iš bet kurios šalies

Ruduo ir žiema – šiltoje Tenerifėje, pavasaris ir vasara – Lietuvoje. Tokį nuotolinio darbo scenarijų jau dėliojasi dalis programinės įrangos kūrėjos, lietuviško ir vokiško kapitalo IT įmonės „NFQ Technologies“ darbuotojų. Nuo rugsėjo įmonė oficialiai Lietuvoje įveda darbo iš bet kurios pasaulio šalies politiką. „Work from Anywhere“ (liet. Darbo iš bet kur) tendencija šiuo metu sparčiai plinta ir tarp pasaulinių technologijų bendrovių.
NFQ darbas iš bet kur
NFQ darbas iš bet kur / Įmonės nuotr.

Koronaviruso pandemija negrįžtamai pakeitė įmonių požiūrį į nuotolinį darbą. Daugelyje pasaulio šalių įvestas karantinas vadovams įrodė, kad iš namų dirbdamas darbuotojas gali būti net produktyvesnis negu iš biuro.

Darbuotojai ir vadovai šį suvokimą vadina didžiausiu pandemijos atradimu. Pasaulinės korporacijos, pavyzdžiui, „Google“, „Microsoft“ ir „Amazon“, paskelbė daugumai darbuotojų pratęsiančios darbo iš namų politiką iki kitų metų, o „Twitter“ vadovas Jackas Dorsey gegužę paskelbė, kad darbuotojai nuotoliniu būdu gali darbuotis „amžinai“.

Šios tendencijos neaplenkė ir Lietuvos: pavyzdžiui, naudotų mados prekių prekybos platforma „Vinted“ taip pat pratęsė nuotolinį darbą iki metų pabaigos.

Lietuviai žengė toliau – leis dirbti iš bet kur

Visgi kai kurios įmonės žengia dar toliau. Birželį paskelbusi neribojamą darbo iš namų politiką lietuviško ir vokiško kapitalo IT įmonė „NFQ Technologies“ nuo rugsėjo įveda nuolatinę, laisvą darbo iš bet kurios užsienio valstybės politiką „Work From Anywhere“ (liet. Darbas iš bet kur) .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius