Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

R.Šalaševičiūtė mano, kad po pedofilijos skandalo Vaiko teisių apsaugos kontrolierės poste neišliks

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė mano, kad po pedofilijos skandalo šiame poste neišliks, tačiau pati trauktis neketina.
Rimantė Šalaševičiūtė
Rimantė Šalaševičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

R.Šalaševičiūtė BNS sakė, kad nepaisant, jos nuomone, tinkamos Vaiko teisių apsaugos kontrolierės įstaigos veiklos, šiuo metu ji praranda tiek visuomenės, tiek Seimo narių pasitikėjimą.

Paklausta, ar tikisi likti poste, R.Šalaševičiūtė atsakė: "Aš manau, kad ne".
"Tai yra vidinis jausmas. Kodėl aš taip manau, aš negaliu atsakyti (...) Aš žinau, kad visiško nepasitikėjimo nėra, tikrai taip nėra, bet mes (Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga - BNS ) ir paskaitome komentarus, ir Seime matosi, kad situacija keičiasi, todėl aš nežinau, ar išliksiu šiame poste", - sakė R.Šalaševičiūtė.

Pasak kontrolierės, didelės reikšmės turės spalio 8-ąją Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete sudarytos darbo grupės rezultatai.

"Aš manau, kad yra darbo grupė, ji tuoj pradės svarstyti tuos įvykius Kaune ir kas dėl to kaltas: ar Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, ar Vaiko teisių apsaugos skyriai viską padarėme. Tiesa, kažkodėl nėra kviečiama Valstybinė vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, kadangi, mano žiniomis, ši tarnyba taip pat tam tikrus veiksmus atlikinėjo ir tai taipogi tos sistemos, kuri turėjo dirbti šioje situacijoje, viena iš grandžių. Mes su skyriais atsakėme raštu į klausimynus ir išvados bus pateiktos, kokios bus padarytos klaidos", - sakė R.Šalaševičiūtė.

Ji tvirtino, kad kol nebus nustatytos jos vadovaujamos įstaigos klaidos, ji "nenorėtų sakyti, kad atsistatydina", nors pripažino, kad galbūt klaidų jos darbe ir buvo padaryta.

Spalio 5 dieną Kaune buvo nužudyti Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Šiuos du asmenis sieja DrąsiausKedžio kaltinimai tvirkinus jo mažametę dukrą.

Pernai lapkritį šis kaunietis kreipėsi į policiją, kad verslininkas ir buvęs Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninis padėjėjas Andrius Ūsas tvirkina jo dukrą. Vėliau tarp kaltinamųjų atsirado J.Furmanavičius ir asmuo, vardu Aidas. Mergaitės motiną Laimą Stankūnaitę ir jos seserį V.Naruševičienę D.Kedys kaltino sąvadavimu.

Pusmetį byla tirta Kauno miesto apylinkės prokuratūroje, paskui ją perėmė Kauno apygardos prokuratūra.

D.Kedys prokurorus tuomet apkaltino dangstant mergaitę esą tvirkinusį teisėją J.Furmanavičių, nes prokuroras atsisakė jį apklausti, prokurorai savo ruožtu mergaitės tėvą kaltino vengimu bendradarbiauti su teisėsauga, nes jis atsisakė leisti mergaitę pakartotinai ištirti psichologams, jam nedalyvaujant.

Sąvadavimu tėvo apkaltinta motina tvirtino, esą jis siekia taip prisiteisti sau vaiko globą. Vienas D.Kedžio "įtariamųjų", A.Ūsas mergaitės motinai padėjo kovoti dėl vaiko globos, vėliau tapo ir mergaitės krikštatėviu - mergaitės motinos teigimu, esą dėl to ir užsitraukė D.Kedžio nemalonę.
Kylant triukšmui šią bylą išsireikalavo Generalinė prokuratūra, vėliau perdavė ją Vilniaus apygardos prokuratūrai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius