Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 06 /18:20

Su Vytauto Šustausko „Kovotojų už Lietuvą“ sąrašu Seimo rinkimuose dalyvaus radikalai Jurijus Subotinas ir Visvaldas Mažonas

Su skandalistu Vytautu Šustausku po „Kovotojų už Lietuvą sąjungos“ vardu Seimo rinkimuose dalyvauti panoro vos penki asmenys. Visi jie savo kandidatūras kelia ir vienmandatėse rinkimų apygardose. Tarp „kovotojų už Lietuvą“ ir pagarsėjęs radikalas Jurijus Subotins, per praėjusius rinkimus nuolat kliuvęs Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) dėl rinkimų agitacijos pažeidimų bei Sovietų Sąjungos šlovinimo.
Vytautas Šustauskas
Šustauko žygis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Be to, J.Subotinui buvo iškelta ir administracinė byla už tai jis kai kuriuos Visagino miesto gyventojus apdovanojo suvenyriniais medaliais, kuriuos Rusijos komunistai išleido Sovietų Sąjungos diktatoriaus Josifo Stalino 130–ųjų gimimo metinių proga. Juose pavaizduoti kūjis ir pjautuvas.

J.Subotinas bando dalyvauti kone visuose Lietuvoje rengiamuose rinkimuose. Tiesa, kas kartą vis su kita partija. J.Subotinas yra buvęs Lietuvos liaudies sąjungos „Už teisingą Lietuvą“, Lietuvos rusų sąjungos kandidatu. 2008 m. iš savo gretų dėl per didelio radikalumo  pašalino Algirdo Paleckio vadivaujamas „Frontas“.

Be to, su V.Šustausko vadovaujama partija rinkimuose dalyvauja ir radikalas Visvaldas Marijus Mažonas, pagarsėjęs panaudojęs smurtą prieš Rolando Pakso paramos renginyje 2004 m. dalyvavusį moksleivį.

VRK ketvirtadienį registravo „Kovotojų už Lietuvą sąjungos“ iškeltus asmenis kandidatais Seimo rinkimuose.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį užregistravo šešių partijų kandidatus Seimo rinkimams bei tris save išsikėlusius politikus.

Seimo rinkimuose dalyvaus Kovotojų už Lietuvą sąjungos, Tautos vienybės sąjungos, Emigrantų partijos, Lietuvos žaliųjų sąjūdžio, Liberalų sąjūdžio ir partijos „Jaunoji Lietuva“ kandidatai.

Kovotojų už Lietuvą sąjunga kelia šešis kandidatus vienmandatėse apygardose, šeši kandidatai įrašyti ir kandidatų sąraše daugiamandatėje apygardoje. Šiame sąraše yra Visvaldas Marijus Mažonas, Vytautas Šustauskas, Jurijus Subotinas ir kiti.

Be to, VRK ketvirtadienio popietę užregistravo ir Tautos vienybės sąjungos keliamus kandidatus. Ši partija, vadovaujama buvusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pimininko Algimanto Matulevičiaus, vienmandatėse apygardose iškėlė 15 politikų, pagal sąrašą – 29 kandidatus.

Ketvirtadienį VRK taip pat užregistravo Emigrantų partijos keliamų 30 kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąrašą. Šeši šios politinės jėgos nariai savo kandidatūras kelia ir vienmandatėse apygardose. 

Taip pat užregistruoti penki Lietuvos žaliųjų sąjūdžio keliami kandidatai vienmandatėse ir daugiamandatėje apygardose. Kandidatais įregistruota ir Stanislovo Buškevičiaus vadovaujama partija „Jaunoji Lietuva“. Ji kelia 31 asmens sąrašą. Du jaunalietuviai dėl Seimo nario mandato varžysis vienmandatėse apygardose.

Ketvirtadienį taip pat įregistruoti valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio kandidatai. Ši partija kelia 71 kandidatą vienmandatėse apygardose ir 141 kandidatą daugiamandatėje apygardoje.

Kandidatais tapti Seimo nariais ketvirtadienį įregistruoti savarankiškai išsikėlę Algirdas Bagušinskas, Stasys Tumėnas ir Juozas Užkurėlis.

Kitus savarankiškai Seimo rinkimuose dalyvaujančius kandidatus VRK ketina registruoti kituoe posėdžiuose. Kol kas, VRK narės Inga Milašiūtės teigimu, daugiausia klausimų kyla tarp komisijos ir savarankiškai rinkimuose ketinančių dalyvauti sutuoktinių Kęstučio Rupulevičiaus ir Seimo narės Astos Baukutės. Esą jie piktinasi, kad rinkimų komisijos išbraukia per daug parašų.

„Ten gali iki teismo eiti“, -.VRK posėdyje sakė I.Milašiūtė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius