Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Balsys ir Andrius Palionis ketina papildyti socialdemokratų frakciją

Buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas, Žaliosios politikos instituto vadovas Linas Balsys sako svarstantis galimybę naujos kadencijos Seime papildyti socialdemokratų partijos frakcijos gretas. Prie socdemų greičiausiai prisidės ir kitas savarankiškai Seimo nario mandatą iškovojęs žuvusio Seimo nario Juozo Palionio sūnus Andrius Palionis.
Linas Balsys
Linas Balsys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Turiu įvairių minčių, mąstau, bet tvirtai pasakyti dar negaliu“, – paklaustas, kuriai frakcijai ketina priklausyti, trečiadienį 15min.lt sakė L.Balsys.

Pasak jo, sprendimas priklausys nuo valdančiosios koalicijos suderintos politinės darbotvarkės.

„Kai galutinai įsitikinsiu, kad bus koalicija, ir tos koalicijos jungtinės nuostatos sutaps su mano politine darbotvarke, aš tada rimtai galvosiu, kad kodėl gi neprisijungus“, – sakė L.Balsys.

Politikui svarbiausia, kad socialdemokratų, „darbiečių“, „tvarkiečių“ ir, ko gero, Lenkų rinkimų akcijos formuojama koalicija savo darbų plane įrašytų tautos valios, išreikštos referendume, įgyvendinimą, naujos energetikos strategijos be atominės energetikos tvirtinimą, suplanuotų namų renovaciją vykdyti valstybės lėšomis, ir kardinalią sveikatos reformą.

L.Balsys sakė, kad kol kas apie postus su socialdemokratais nėra kalbėjęsis.

„Konkrečių dalykų apie postus, apie galutinį prisijungimą dar nebuvo, nes mes visi suprantame, kad dar anksti, reikia sulaukti, kol bus ta pati koalicija, gal ji dar bus ne tokia, o kitokia“, – svarstė Karolininškių vienmandatėje rinkimų apygardoje rinkimus laimėjęs L.Balsys.

Iki galo neapsisprendęs, ar jungsis prie socialdemokratų frakcijos, yra ir kitas savarankiškai rinkimus Prienų-Birštono vienmandatėje apygardoje laimėjęs būsimas Seimo narys Andrius Palionis.

Apie tai, kad jis gali papildyti socialdemokratų frakciją jau rinkimų naktį pranešė socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius. Tačiau A.Palionis ir A.Butkevičius po rinkimų dar nebuvo susitikę ir galutinio sprendimo A.Palionis nėra priėmęs.

„Mes esame dar prieš Seimo rinkimus kalbėję, dabar tik susiskambinome, bet dar nebuvome susitikę“, – 15min.lt sakė A.Palionis.

Politikas teigia, kad pažiūros su socialdemokratais sutampa. Tačiau lemiamą sprendimą dėl prisijungimo prie socialdemokratų frakcijos A.Palionis sako priimsiąs atsižvelgdamas į tai, ar tada jam bus leista dirbti pageidaujamame komitete Seime.

„Teisybę pasakius dar neturiu galutinio sprendimo, bet esu kairiųjų pažiūrų. Labiausiai norėčiau dirbti Biudžeto ir finansų komitete Seime, bet, aišku, ten bus didelė konkurencija, todėl galiu ir nepatekti. Tai gal bus viena iš sąlygų, kad leistų į tą komitetą“, – pripažino A.Palionis.

A.Palionis mano, kad Biudžeto ir finansų komitetui Seime neabejotinai vadovaus socialdemokratas, ir jis esą „jau yra paskirtas“, tačiau būsimas Seimo naujokas mano galėsiąs pretenduoti į šio komiteto pirmininko pavaduotojo postą.

Jei prie socialdemokratų frakcijos Seime prisijungti sutiktų L.Balsys ir A.Palionis, ji turėtų 40 narių.

Visa koalicija, jei prie jos prisijungtų Lenkų rinkimų akcija su 8 mandatais ir šie du savarankiškai rinkimuose dalyvavę Seimo nariai, turėtų 88 balsų daugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius