Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petro Gražulio kibirais dalintos rožės įsiutino rinkėjus

Gargždų ligoninės, poliklinikos ir savivaldybės darbuotojos vos prasidėjus išankstiniams rinkimams į Seimą sulaukė „tvarkiečio“ Petro Gražulio dėmesio. Gargždiškiai pasakoja, kad politikas visas moteris apdovanojo gėlėmis, užsimindamas, jog tikisi jų balso rinkimuose į Seimą. Tiesa, toks dėmesys patiko ne visoms. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) teigia sulaukusi skundų, jog P.Gražulis Gargžduose išdalijo kibirus rožių.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esame pašiurpę“, – sakė Gargždų poliklinikos statistikė Rymantina Lebednykienė. Pasak jos, jau nuo trečiadienio P.Gražulis lakstė po įvairias įstaigas ir teikė gėles. „Savivaldybėje visi kabinetai apdovanoti gėlėmis. Ir poliklinikoje moterys gavo. Jis gydytojoms sakė: „Šiandien aš jums duodu, o jūs manęs sekmadienį nepamirškite“, – pasakojo R.Lebednykienė.

Kai kurios moterys neslėpė ir P.Gražuliui pasakė, jog už jį balsuoti neketina ir gėlių nepageidauja.

„Rajone dirbančios slaugytojos pasakojo, kad jis sekė iš paskos ir nešėsi „bambalį“ alaus“, – tęsė poliklinikos darbuotoja.  Ji pastebėjo, kad politikas ypač sujudo šiemet, rinkiminiais metais, gėles žmonėms jis teikė ir gimtadienių proga, o paklaustas iš kur gavo duomenis teisinosi esą gėles teikia tik partijos kolegų giminaičiams ir bičiuliams. „Tai nesąmonė“, – tikino gargždiškė.

R.Lebednykienė kreipėsi į VRK. Gargždų apygardos komisijoje jai buvo pasakyta, jog gėles politikas dovanojo ne tik rinkimų metu, tad abejotina, ar tai esąs pažeidimas.

Kibirai gėlių

„VRK jau svarstė ir neįžvelgė pažeidimo“, – tikino P.Gražulis, moterims praėjusią savaitę pridovanojęs rožių.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas 15min.lt patvirtino, kad jį pasiekė skundas dėl rožių. Dar vienas toks pat skundas komisiją buvo pasiekęs dar iki rinkiminės kampanijos pradžios. Pranešta buvo ir apie dovanotus sąsiuvinius.

„Gavome skundą, kad kibirais nešioja gėles. Tai ne 10–15 Lt, aišku, kad to politikas neturėtų daryti. Ne „mėlynanosiams“ rožes teikia, o moterims, bet to daryti nereikia. Nagrinėsime komisijoje – nusipelnęs dėmesio skundas. Klausimas paprastas: ar apskaitys rožių pirkimą politinės reklamos ataskaitoje, nes rožė kainuoja. Kitas klausimas – ar dovanėlės nesuteikia pirmenybės prieš kitus kandidatus“, – kalbėjo Z.Vaigauskas, pridūręs, kad P.Gražulis turi gerbti įstatymus, kuriuos pats Seimas priėmė.

Z.Vaigauskas taip pat patvirtino, jog nuolatines akcijas organizuojantiems politikams įstatyme yra numatoma išlyga. Esą kai kurie politikai nuolat remia kai kurias medicines akcijas. „Nuolatinė Seimo nario veika nepatenka į papirkinėjimą, tad klausimas ant ribos“, – sakė jis.

Gėlė – tai rankos paspaudimas

Pats P.Gražulis 15min.lt neneigė teikęs gėles ir sakė nematąs nieko bloga. Kiek gėlių išdalijo politikas teigia neskaičiavęs. „Ne vienetai“, – atsakė P.Gražulis į klausimą, ar išdalijo keletą gėlių, ar visą glėbį. Politiko teigimu, rodyti dėmesį moterims anokia bėda. „VRK jau svarstė ir neįžvelgė pažeidimo“, – tikino P.Gražulis, pridūręs, kad įteikti moteriai gėlę, tai tas pats, kas vyrui paspausti ranką. „Negi ir oro bučinio negalėsiu pasiųsti“, – šmaikščiai nusiteikęs kalbėjo Seimo narys.

Gėles sakė teikęs ir Klaipėdos rajono savivaldybės merui, administracijos vadovams, kurie priklauso visai kitoms partijoms. „Padėkojau už bendradarbiavimą, sakiau, kas čia žino, kaip tie rinkimai baigsis“, – komentavo P.Gražulis.

P.Gražulis sekmadienį vykusių rinkimų metu pelnė pakankamai balsų ir jau užsitikrino vietą Seime. Gargžduose jis varžėsi su Agne Bilotaite ir ją aplenkė maždaug 300 balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius