Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentė Dalia Grybauskaitė reikalauja, kad Vyriausybėje nebūtų keturių socialdemokratų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė reikalauja, kad Vyriausybėje nebūtų keturių socialdemokratų.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

15min.lt šaltinių Socialdemokratų partijoje duomenimis, šalies vadovė Vyriausybės gretose nenorėtų matyti Gedimino Kirkilo, Birutės Vėsaitės, Algirdo Syso ir sovietmečio disidento, iš tremtinių šeimos kilusio Vytenio Andriukaičio.

V.Andriukaitis 15min.lt tvirtino apie tokį prezidentės pageidavimą kol kas nieko negirdėjęs. „Konstitucijos 20-mečio progą prezidentė man įteikė Prezidentės medalį už darbą Konstitucijos kūrime, pasikalbėjome, tai buvo visiškai neseniai. Lietuva ne tik lietaus, bet ir gandų šalis“, – šmaikštavo parlamentaras, patikindamas, kad oficialiai tarybos posėdyje apie tai niekas nekalbėjo.

Tą patį tvirtino ir kitas paminėtas Seimo narys A.Sysas. Esą niekas apie tai jam nėra sakęs. „Pirmiausia apie tai turime išgirsti, tada gal kas nors ir bus svarstoma. Aš apie tai iš Jūsų išgirdau, čia gali būti ir netikri žodžiai perduoti. Jeigu Prezidentūra tikrai norės, duos tokį signalą, tuomet ir spręsime“, – kalbėjo A.Sysas.

Kiek anksčiau D.Grybauskaitė sumaišė formuojamos naujos valdančiosios koalicijos kortas, pareikšdama siūlysianti Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkui Algirdui Butkevičiui formuoti Vyriausybę, bet tik su sąlyga, kad joje nebus finansinėmis machinacijomis įtariamos Darbo partijos (DP). Tačiau A.Butkevičiaus teigimu, be DP koalicija neįmanoma.

Seimo rinkimus laimėjusios LSDP taryba sekmadienį renkasi į posėdį, kuriame spręs dėl valdančiosios koalicijos sudarymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius