Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už smurtinę reklamą „Tvarkai ir teisingumui“ bei BTV gresia baudos

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienio posėdyje apsvarstė partijos „Tvarka ir teisingumas“ paskelbtą reklamą, kurioje vyras televizoriumi užmuša moterį. Nors pati partija neįžvelgia reklamoje nieko bloga, VRK mano, kad partijos reklama neetiška. „Tvarkai ir teisingumui“ už šią reklamą gali tekti atsakyti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą ir susimokėti baudą. Bauda gresia ir reklamą transliavusiai BTV.
Kadras iš partijos reklaminio klipo.
Kadras iš partijos reklaminio klipo. / Youtube.com nuotr.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už politinės reklamos skleidimo reikalavimų, numatytų Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės, rinkimų ir Referendumo įstatymuose, nesilaikymą partijai ir BTV gali būti skirtos nuo tūkstančio iki 5 tūkst. litų dydžio baudos.

Ar skirti baudas, VRK spręs sulaukusi oficialių „Tvarkos ir teisingumo“ bei BTV pasiaiškinimų. 

„Jeigu išmes koks nors pilietis televizorių ant praeivio, tai jūsų partija iškart bus susieta su tais dalykais“, – į „Tvarkos ir teisingumo atstovus“ ketvirtadienio posėdyje svarstant reklamą kreipėsi VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

„Jeigu juokais, tai būtų gražu, kad sukurtų antrą seriją, kur atsigauna ta mergina“, – siūlė VRK narys Julius Jasaitis. Pasak jo, reklamą dar turėtų įvertinti ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba.

VRK narys Valdas Benkunskas pareiškė, kad „Tvarkos ir teisingumo“ reklaminis klipas buvo rodomas ir per BTV televiziją. Todėl nuobaudos už rodomą reklamą turėtų, pasak VRK nario, sulaukti ir ji, nes kanalas esą pats turėjo atkreipti dėmesį į smurtinį reklamos pobūdį ir neleisti jos į eterį.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas atkreipė dėmesį ir į tai, kad rodydama „Tvarkos ir teisingumo“ reklamą BTV galėjo teikti nedaiktinę materialią paramą partijai, su kuria rinkimuose dalyvauja jos darbuotojas Arnas Klevečka.

„Jei tai daro, tai ar partija negauna neleistinos paramos iš juridinio asmens?“ – retoriškai klausė Z.Vaigauskas.

Be to, VRK ketvirtadienio posėdyje įpareigojo visus kandidatus, apie save kuriančius internetinius filmukus, juose nurodyti, kad tai yra politinė agitacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius