-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Loretos Graužinienės patarėja Ieva Kačinskaitė-Urbonienė Darbo partijai negaili net ne savo pinigų

Pinigų neturi, bet paremti Darbo partiją rinkimuose jų atranda. Taip gyvena Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės patarėja, neseniai vaikelio susilaukusi 24 metų Ieva Kačinskaitė-Urbonienė. Paskolą su šeima turinti moteris per pastaruosius mėnesius labiau rūpinosi ne savimi, o Darbo partija – jos kovai rinkimuose iš viso skyrė 44 tūkst. litų.
Ieva Kačinskaitė ir Viktoras Uspaskichas
Ieva Kačinskaitė ir Viktoras Uspaskichas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Iš Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktų deklaracijų matyti, kad I.Kačinskaitė-Urbonienė Darbo partijai kovo pabaigoje paaukojo 40 litų, balandžio pabaigoje – 40 tūkst. litų, o gegužę dar 4 tūkst. litų parėmė „darbiečių“ kandidatą į prezidentus Artūrą Paulauską.

Atrodo, kad jauna moteris į politiką žengti pasiryžusi negailėdama nieko, nes jos piniginė šiaip tokiomis sumomis taškytis neleistų. Praėjusių metų pabaigoje Seimo pirmininkės patarėja deklaravo neturėjusi nei santaupų, nei vertybinių popierių, tik turto už 341 tūkst. litų ir 163 tūkst. litų dydžio paskolą.

Davė šeima „plačiąja prasme“

I.Kačinskaitė-Urbonienė pripažįsta, kad Darbo partijai paaukotų pinigų pati neuždirbo, tačiau konkrečiau nurodyti jų kilmės nenorėjo.

„Tikrai yra labai daug iš kur paimti. Parėmiau rinkimų kampaniją, nes manau, kad šiuo metu tai yra prioritetas. Mūsų šeimos reikalas. Viską padariau vadovaudamasi įstatymais. 2014 m. pajamų dar nereikėjo deklaruoti, bet, kai ateis laikas, viską deklaruosiu, visus viešus ir privačius ryšius taip pat. Viskas pasimatys. Tiesiog dabar iš anksto nenoriu detalizuoti, na, vis dėlto mes irgi galime turėti kažkokį šeimos gyvenimą“, – aiškino ji.

Kalbu apie šeimą plačiąja prasme. Tai liečia ne tik mane, bet ir kitus asmenis, kurie nedalyvauja politikoje, ir nenoriu per  daug leistis į detales, – aiškino I.Kačinskaitė-Urbonienė.

Paprašyta patikslinti, ką turi galvoje, ji nurodė, kad pinigų jai davė „šeima plačiąja prasme“.

„Kalbu apie šeimą plačiąja prasme. Tai liečia ne tik mane, bet ir kitus asmenis, kurie nedalyvauja politikoje, ir nenoriu per  daug leistis į detales. Aš tikrai nedetalizuosiu“, – sakė Seimo pirmininkės patarėja.

Labiausiai jaunąją politikę pralinksmino klausimas, ar pinigus ji partijai aukojo grynais, ar pavedimu. „Labai daug klausimų turite. Pavedimu“, – atsakė ji, vos tvardydama juoką.

24 metų moteris Europos Parlamento rinkimų Darbo partijos kandidatų sąraše įrašyta 4 numeriu.

Suma – beveik maksimali

Partijos finansininkė Roberta Pečeliūnaitė 15min.lt tikino, kad I.Kačinskaitė-Urbonienė ne vienintelė kandidatė, kuri partijos kovai rinkimuose skiria maksimalią leidžiamą sumą.

„Kandidatas gali aukoti iki 44 646 litų, tai ji tos sumos neviršija. Jokio pažeidimo nematau“, – sakė ji.

Po 40 tūkst. litų Darbo partijai pervedė ir „darbiečių“ kandidatų sąrašo Europos Parlamento rinkimuose lyderiai Viktoras Uspaskichas ir Vydas Gedvilas. 30 tūkst. litų skyrė Seimo narys, kandidatas į Europos Parlamentą Petras Čimbaras, 20 tūkst. – Gediminas Jakavonis.

Iš viso Darbo partija Europos Parlamento rinkimams jau surinko 962 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius