Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgis Krasnickas partijai prisipažino besikeikiantis, bet neigė norįs apvogti valstybę

Dėl skandalo Alytuje ankstyvą pirmadienio rytą posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) valdyba išklausė Alytaus mero Jurgio Krasnicko pasiteisinimų dėl „YouTube“ paviešinto įrašo, kuriame skamba keiksmai ir dėstomas planas pavogti milijoną. Pasak partijos atsakingojo sekretoriaus Gintauto Palucko, toliau situaciją vertinti pavesta partijos Alytaus skyriaus Etikos ir procedūrų komisijai.
Alytaus meras Jurgis Krasnickas
Alytaus meras Jurgis Krasnickas / Alytaus miesto savivaldybės nuotr.

„Šįryt išklausėme patį J.Krasnicką, kuris dievagojosi, kad tai yra sumontuotas pokalbis. Tiesa, jis neneigė kai kurių pasakymų vartojimo ir savo leksikos. Tuo pagrindu mes kreipėmės į partijos Etikos ir procedūrų komisiją, kad tokią leksiką įvertintų“, – sakė G.Paluckas.

Etikos sargai J.Krasnickui gali taikyti skirtingas nuobaudas – nuo pabarimo iki siūlymo šalinti iš partijos. Tiesa, tiesioginiuose merų rinkimuose kovo pradžioje J.Krasnickas, kad ir kaip bepasibaigtų ši istorija, dalyvaus kaip socialdemokratų kandidatas. Keisti atstovą tiesiog yra per vėlu. 

Nurodė kreiptis į prokurorus

Pirmadienį partijos valdyba nurodė J.Krasnickui, kad šis, aiškindamas, kad įrašas sumontuotas, pabandytų tai įrodyti teisiškai.

„Jam rekomendavome skubiai kreiptis į Generalinę prokuratūrą su prašymu ištirti šį atvejį“, – pridūrė G.Paluckas.

Pasak jo, jau dabar aišku, kad pokalbis tikrai karpytas bent jau siekiant nuslėpti, su kuo kalbasi meras, tačiau vertėtų ištirti ir tai, ar redaguota ir lipdyta mero kalba.

Papildyta. Premjeras teisti neskuba

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako nepritariantis Alytaus mero Jurgio Krasnicko leksikai, kuri girdėti slapta įrašytame pokalbyje, bet skubių sprendimų nežada ir ketina laukti partijos etikos komisijos bei teisėsaugos išvadų, skelbia BNS.

„Neigiamai vertinu tokį elgesį, bet nenorėčiau užbėgti įvykiams už akių“, – žurnalistams pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Tačiau, pasak premjero, pirmiausia vertėtų sulaukti teisėsaugos išvadų dėl įrašo tikrumo.

„Aišku, su jo leksika ir išsakytom mintim partija nesutinka, ir iš viso pareigūnas tokių žodžių tikriausiai negali vartoti ir apie tai kalbėti. Ir jis pats kalbėjo, kad kreipsis į policijos vadovybę Alytaus mieste, taip pat buvo paprašyta kreiptis į Generalinę prokuratūrą (...). Laukiame šitų dviejų vertinimų“, - pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Žala – visai partijai

G.Paluckas tvirtino, kad partija pirmadienį vieningai sutarė, kad skandalas gerokai pakenks socialdemokratų rezultatams savivaldos rinkimuose ne tik Alytuje, bet visoje Lietuvoje.

„Akivaizdu, kad žala yra nemenka, bet taip pat yra aplinkybės ir tos, kad Alytuje J.Krasnickas – ne pirmas kandidatas, nukenčiantis dėl panašaus pobūdžio provokacijos. Panašiai buvo atsitikę Darbo partijos kandidatei. Tiesa, mastas buvo gerokai mažesnis“, – sakė G.Paluckas.

Šeštadienį Alytaus meras J.Krasnickas pateko į skandalą, kai portale „YouTube“ buvo paviešintas garso įrašas, kuriame politikas pasakoja, jog planuoja iš valstybės pavogti milijonus, papirkti teisėsaugos pareigūnus ir išsisukti. Garso įraše, kuris priskiriamas J.Krasnickui, pilna riebių keiksmažodžių.

VIDEO: Jurgis Krasnickas – Alytaus miesto meras

„Aš tau nuoširdžiai pasakysiu: kiek aš galiu kr**tis už tą sup**tą Lietuvą. Ir taip toliau. Aš linkęs sužaisti „va bank“, kai nup**dinsiu milijoną minimum, tai aš manau nei STT taip.. nes aš iš jų išsipirksiu, net ir Grybauskaitė, čia STT, ir FNTT, ir Grybauskaitei, mintis, nes pusę milijono atiduosiu tiems, kuriems priklauso“, – garso įraše kalba vyriškas balsas, kuris greičiausiai yra Alytaus politiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius