Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Antrasis rinkimų turas: klaipėdiečiai nesiveržia rinkti miesto vadovo

Antrasis rinkimų turas Klaipėdoje didelių staigmenų nepateikė. Klaipėdiečiai, kaip ir per pirmąjį turą, vieni vangiausių rinkėjų šalyje. Iki 14 val. savo valią renkant uostamiesčio merą pareiškė vos 14,7 proc. balsavimo teisę turinčių klaipėdiečių. Dabar jie būsimą miesto vadovą renka dar vangiau, nei per pirmąjį rinkimų turą.
Savivaldybių tarybų rinkimai Klaipėdoje
Savivaldybių tarybų rinkimai Klaipėdoje / L. Sėlenienės nuotr.

Balsavimo teisę šiųmečiuose rinkimuose turi 134 tūkst. klaipėdiečių. Tačiau pasinaudoti ja, kaip ir per pirmąjį balsavimo turą, pajūrio gyventojai neskuba. Kovo 1-ąją balsuoti atėjo vos 33,3 proc. balsavimo teisę turinčių klaipėdiečių.

Kodėl ir šį kartą jie tokie pasyvūs, paaiškina iki pietų suskubusi savo balsą atiduoti klaipėdietė Natalija Žukienė. Pensininkės įsitikinimu, rinkėjams tiesiog atsibodo per dažnai varstyti rinkimų apylinkių duris.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Natalija Žukienė
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Natalija Žukienė

„Blogai, kad antras turas yra – niekas nenori eiti balsuoti. Visas mano namas nėjo balsuoti. Bet kažkam reikia balsuoti, tai bent aš atėjau. Kiti sako, kad tingi ir visai neturi supratimo, kad būtina balsuoti“, – piktinosi klaipėdietė.

Prie balsadėžių traukiantys klaipėdiečiai diskutavo, ar bus  naudos iš tiesioginių mero rinkimų. Vieni įsitikinę, kad taip miesto vadovui bus primesta daugiau atsakomybės, kiti abejojo jo galiomis savivaldybės taryboje.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Asta Mažionienė
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Asta Mažionienė

„Aš manau, kad reikėjo tiesioginių mero rinkimų. Tiesiogiai balsuodami už kandidatus rinkėjai lyg ir primeta daugiau atsakomybės merams. Taip daugiau galima iš jų ir pareikalauti. 

Aš noriu, kad miesto valdžia išsikovotų Klaipėdai daugiau pagarbos ir dėmesio. Norisi, kad Klaipėda nebūtų provincija, kaip mėgsta vilniečiai pavadinti.  Norisi, kad ji būtų traukos centru. Mes Vilniui nelabai terūpim, todėl tik vietos valdžia gali pasirūpinti mūsų miestu“, – dėstė klaipėdietė Asta Mažionienė.

Kiti svarstė, kad kaip tik nuo Vilniaus priklauso, ar klestės Klaipėda. Esą be sostinėje esančios šalies valdžios vien savo pastangomis miestas vargu ar daug pasieks.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Kęstutis
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Kęstutis

„Klaipėdai reikia elementarios tvarkos, tačiau vien Klaipėdos valdžia šito nepadarys. Būtina pagalba ir iš Vilniaus. Juk buvo pažadai, kad mainais į suskystintų gamtinių dujų terminalo kaimynystę Klaipėdoje bus padaryti aplinkkeliai. Žadėta,  kad jie bus įtraukti į strateginius projektus. Bet ar tai yra? Vienas lauke  – ne karys“, – svarstė klaipėdietis Kęstutis.

O štai ponia Danutė įsitikinusi, kad darbų rezultatas priklausys ne nuo partijos, kuriai atstovaus būsimas Klaipėdos meras, ir ne nuo tiesioginių mero rinkimų primestos atsakomybės, o nuo asmeninių  jo savybių.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Danutė
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietė Danutė

„Jei meras mokės su žmonėmis sutarti, mokės būti tolerantiškas, malonus, jam padės visas pasaulis. Todėl balsuodama pirmiausiai žiūrėjau, ne kokia partija stovi už kandidato nugaros, o kokia tai asmenybė“, – savo pasirinkimą paaiškino klaipėdietė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius