-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdemaro Tomaševskio pavardė koalicijos pavadinime bus rašoma

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį nusprendė, kad rinkimų biuleteniuose Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) ir Rusų aljanso koalicijai pavadinime galima naudoti europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio pavardę. Už tokį sprendimą balsavo aštuoni VRK nariai, prieš buvo ir susilaikė po tris.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Klausimą dėl V.Tomaševskio pavardės išspręsti paprašė kelios savivaldybių rinkimų komisijos.

VRK narys Rokas Stabingis tikino, kad V.Tomaševskio pavardės partijų koalicija neturėtų naudoti, nes tokiu būdu bus klaidinami rinkėjai ten, kur VTomaševskis nėra kandidatas. Taip pat jis pažymėjo, kad situacijos negalima lyginti su rinkimų komitetais, nes partijoms taikomi kitokie kriterijai nei visuomenininkų komitetams.

Tuo tarpu LLRA atstovas komisijoje Valdemaras Urbanas teigė, kad konkrečiai įstatyme apie pavardžių naudojimą nėra parašyta. Anot jo, nurodyta tik tai, kad negalima naudoti kitų partijų ir kitų politikų, nepatenkančių į koaliciją, pavardžių. Šiuo atveju, pabrėžė jis, V.Tomaševskis yra koalicijos lyderis. 

Pažeistų lygiateisiškumo principą?

V.Urbanas pabrėžė, kad, jei V.Tomaševskio pavardę būtų uždrausta naudoti, taip pat turi būti elgiamasi ir su Nagliu Puteikiu ir Povilu Urbšiu.

Nuostatą, kad draudimas naudoti V.Tomaševskio pavardę pažeistų lygiatesiškumo principą, parėmė ir VRK nariai Julius Jasaitis, Justinas Žilinskas ir Jonas Udris. 

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas dar pridūrė, kad anksčiau partijoms buvo leidžiama koalicijų pavadinimuose įrašyti lyderių pavardes, todėl draudimas tai daryti dabar prieštarautų VRK praktikai.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatyme nurodyta, kad „partijų koalicijos pavadinime turi būti žodis „koalicija“ ir negali būti nuorodų į partijų, neįeinančių į koaliciją, pavadinimus ar keliamų ar išsikėlusių kandidatų pavardes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius