Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbraukus netinkamus kandidatus, savivaldybėse griuvo ir šeši sąrašai

Rinkimų komisijoms išbraukus netinkamus kandidatus savivaldybių tarybų rinkimuose, griuvo ir šeši minimalus kandidatų skaičiaus nebeturintys rinkimų sąrašai. Teisės kelti savo kandidatus atskirose savivaldybėse neteko penkios partijos ir vienas rinkimų komitetas, penktadienį nusprendė Vyriausioji rinkimų komisija.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

Pritrūkus kandidatų, atšaukiamas Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) sąrašo registravimas Kretingos rajone, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo – Klaipėdos mieste, Liberalų sąjungos – Šakių rajone, Žaliųjų partijos – Trakų rajone, partijos „Tvarka ir teisingumas“ – Vilkaviškio rajone.

Taip pat kandidatų sąrašo kelti Panevėžio rajone negalės ir Violetos Grigienės visuomeninis rinkimų komitetas „Drauge“, nes už vieną kandidatę nebuvo sumokėtas didesnis rinkimų užstatas dėl su mandatu nesuderinamų pareigų. Šio sąrašo registravimą panaikino Panevėžio rajono rinkimų komisija, VRK jį paliko galioti.

Įstatymas numato, kad iš viso partijos teikiamame kandidatų sąraše kandidatų negali būti mažiau negu pusė ir du kartus daugiau negu iš viso renkama tos savivaldybės tarybos narių.

Savivaldos rinkimuose pareiškė norą dalyvauti daugiau kaip 16 tūkst. asmenų, per 400 pageidauja varžytis dėl merų postų. Rinkimai į savivaldybių tarybas bei tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius