-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno valdžioje Visvaldas Matijošaitis nori matyti jaunus veidus

Naujosios Kauno tarybos partijos ir rinkimų komitetai jau laukia organizacijos „Vieningas Kaunas“ pasiūlymų dalijantis postus. Jų gali tikėtis net ir aršiai rinkimuose Visvaldui Matijošaičiui oponavę konservatoriai.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Išrinktas meru „Vieningo Kauno“ lyderis Visvaldas Matijošaitis aplink save norėtų matyti kuo daugiau jaunų politikų. Tačiau ar tai tenkins kitų frakcijų narius, dar nežinia.

„Vieningas Kaunas“ turėtų pradėti pokalbius su kitomis į tarybą patekusiomis partijomis. Nors „Vieningas Kaunas“ skelbia, kad darbui valdant miestą jie atvers duris visoms jėgoms, tačiau svarbiausius postus greičiausiai dalysis tik su Liberalų sąjūdžiu ir socialdemokratais.

Svajoja gauti, ką turėję

Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė sakė, kad socialdemokratams būtų idealu vėl turėti tuos pačius postus kaip ir besibaigiančią kadenciją: „Turėjome vicemero kėdę, du administracijos direktoriaus pavaduotojų postus ir tiek pat tarybos komitetų pirmininkų.“

„Vieningas Kaunas“ skelbia, kad darbui valdant miestą jie atvers duris visoms politinėms jėgoms, tačiau svarbiausius postus greičiausiai dalysis tik su Lietuvos liberalų sąjūdžiu bei socialdemokratais.

O.Leiputė pabrėžė, kad derantis daug dėmesio skirs programiniams susitarimams.

„Jau turime karčios patirties, kai atėję į valdančiąją koaliciją negalėdavome įgyvendinti savo idėjų, nes sprendimus priimdavo tik didžioji frakcija“, – sakė O.Leiputė.

Socialdemokratai taryboje turi 4 vietas.

Liberalai nori tik gero verslui

Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus lyderis Rimantas Mikaitis pabrėžė, kad jiems postai svarbūs tik tiek, kiek padės įgyvendinti jų programą: „Mums svarbiausi dalykai – verslo sąlygų gerinimas mieste, savivaldybės įmonių skaidrumas.“

Jo teigimu, partija dar nediskutavo, ką deleguos į išsiderėtus postus. Liberalai taryboje taip pat turi 4 vietas.

Tris vietas gavęs rinkimų komitetas „Kaunas – kitokia Lietuva“ su lyderiu Kęstučiu Pūku irgi dar negalvoja apie postus.

Nori jaunimo

V.Matijošaitis dar iki rinkimų pabrėždavo, kad nori dirbti su jauna komanda. „Vieningo Kauno“ veikloje dalyvauja daug jaunų žmonių, jie aktyviai reiškėsi ir per rinkimus. Norėčiau jaunus veidus matyti ir savo komandoje“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

V.Matijošaitis dar iki rinkimų pabrėždavo, kad nori dirbti su jauna komanda. 

Tarp liberalų tokius kriterijus geriausiai atitiktų Simonas Kairys, socialdemokratų – Darius Razmislevičius.

„Vieningo Kauno“ direktorius Povilas Mačiulis aiškino, kad derantis su frakcijomis nebus reikalaujama deleguoti į postus konkrečius politikus.

„Tik pačios partijos nuspręs, ką skirs į atsakingus postus. V.Matijošaitis pateikė savo viziją, nuostatas, bet ne sąlygas“, – tikino jis.

Pasak P.Mačiulio, „Vieningas Kaunas“ miesto taryboje turi 6 žmones, kurie yra iki 30 metų. Tarp jų ir 28 metų P.Mačiulis, trumpai ragavęs vicemero duonos 2011 m., kol nepasikeitė situacija taryboje.

Neužtrenktos durys ir konservatoriams

P.Mačiulis tvirtino, kad durys neužtrenktos ir 13 vietų taryboje laimėjusiai Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD). „Andrius Kupčinskas, Marijus Panceris, Gintarė Skaistė, Edita Gudišauskienė turi geros darbo taryboje patirties. Konservatoriams galėtume pasiūlyti vadovauti kai kuriems komitetams. Mūsų tikslas – vieningai dirbanti taryba, kur nėra viską neigiančios opozicijos“, – sakė P.Mačiulis.

Povilas Mačiulis
Povilas Mačiulis

A.Kupčinskas po pralaimėtų mero rinkimų irgi sakė, kad neatsisakytų bendradarbiauti su naujais valdančiaisiais.

Kaune iki šiol merui talkino 3 vicemerai, administracijos direktoriui – 3 pavaduotojai. Kauno taryboje veikia 8 komitetai.

Miesto taryboje „Vieningas Kaunas“ turi 17 vietų iš 41, TS-LKD – 13, Liberalų sąjūdis – 4, socialdemokratai – 4, rinkimų komitetas „Kaunas – kitokia Lietuva“ – 3.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius