-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje lipdoma centro kairės koalicija

Uostamiestyje baigiama sulipdyti centro kairės koalicija, kurios lyderiai – liberalai – yra nusiteikę dirbti ne tik su savo ilgamečiais partneriais Rusų aljansu, bet ir su socialdemokratais, neatmetama galimybė, kad prisidės ir „tvarkiečiai“.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Išrinktasis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas dar praėjusią savaitę teigė, kad susitarė dėl matematinės valdančiosios daugumos (16 iš 31 mandato) su Rusų aljansu, tačiau esą bus kuriama platesnė koalicija, rašo „Vakarų ekspresas“.

„Vyko konstruktyvūs bei dalykiški pokalbiai ir su socialdemokratais, ir su konservatoriais. Džiugina, kad visi yra nusiteikę dirbti Klaipėdai, norėtų dirbti valdančiojoje koalicijoje. Tačiau tiek dėl programinių nuostatų, tiek dėl porinkiminės retorikos apie mūsų koalicijos partnerius Rusų aljansą perspektyvesnė yra centro kairės koalicija su socialdemokratais“, – teigė V.Grubliauskas.

Aršiai liberalams per rinkimus oponavusi Socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė patvirtino, kad socialdemokratai pasiryžę prisidėti prie valdančiosios daugumos.

Lilija Petraitienė
Lilija Petraitienė

„Stengtis dirbti valdančiojoje daugumoje buvo ir partijos skyriaus tarybos apsisprendimas, ir partijos valdybos patarimas. Neslėpsiu, kad morališkai man tikrai nelengva, nes rinkimų kampanija tikrai buvo aštri, tačiau dabar, jei tapsime koalicijos partneriais, stengčiausi įtikinti kolegas dėl savo pasiūlymų”, – sakė L.Petraitienė.

Pasak V.Grubliausko, didesnė tikimybė, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ bus valdančiojoje daugumoje nei opozicijoje.

Per savivaldos rinkimus Klaipėdos miesto savivaldybėje daugiausia – 12 – mandatų gavo Liberalų sąjūdis, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai bei Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – po keturis, visuomeninis rinkimų komitetas „Puteikis plius“ bei Socialdemokratų partija – po tris, „Klaipėdos“ visuomeninis rinkimų komitetas bei „Tvarka ir teisingumas“ – po du, Lietuvos rusų sąjunga – vieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius