Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mandatai: į viršų šovė Liberalų sąjūdis, didžiausias praradimas – „tvarkiečiams“

Per sekmadienį vykusius savivaldos rinkimus mandatų skaičiumi savo poziciją, palyginti su 2011-ųjų rinkimais, labiausiai pagerino Liberalų sąjūdis.
Rinkimai Kaune
Rinkimai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per praėjusius rinkimus liberalai su 98 mandatais savivaldybių tarybose užėmė septintą vietą, o po sekmadienio rinkimų jie šoktelėjo į trečią poziciją tarp partijų su 216 mandatų.

Lietuvos socialdemokratų partija, palyginti su 2011 metais, mandatų skaičių padidino nuo 328 iki 365, o antrą poziciją išlaikę Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, turėję 249 mandatus 2011 metais, šiemet gauna 247. Tiesa, per šiuos rinkimus konservatoriai kartu su Liberalų sąjūdžiu Vilniaus rajone dalyvavo kaip koalicija, ir kartu gavo dar 5 mandatus.

Per praėjusius rinkimus 155 mandatus laimėję „tvarkiečiai“ šiemet jų gavo 84

Darbo partijos gautų mandatų skaičius aptirpo nuo 165 per 2011-ųjų rinkimus iki 148 mandatų šiemet. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga išlaikė panašias pozicijas – per praėjusius rinkimus buvo gavusi 147 mandatus, šiemet jų laimi 138.

Tuo tarpu partija „Tvarka ir teisingumas“ smarkiai prarado pozicijas. Per praėjusius rinkimus 155 mandatus laimėję „tvarkiečiai“ šiemet jų gavo 84.

Lietuvos lenkų ir rinkimų akcija (LLRA) kartu su Rusų aljansu koalicijoje gavo 67 mandatus, taip pat dar du mandatus gavo jungtiniu pripažintas šių partijų sąrašas ir dar vieną mandatą atskirai kandidatavusi LLRA. Per praėjusius savivaldybių tarybų rinkimus LLRA kartu su Rusų Aljansu buvo gavę 61 mandatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius