Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš antrąjį merų rinkimų turą – rinkiminis premjero Algirdo Butkevičiaus turas per Lietuvą

Likus kiek daugiau nei savaitei iki antrojo rinkimų į merus rato, premjerui Algirdui Butkevičiui parūpo, kaip žmonės gyvena rajonuose. Socialdemokratų partijos pirmininkas, Vyriausybės vadovas jau pradėjo turą po rajonus, tačiau lankys tik tuos, kur jo partijos kandidatai pateko į antrą rinkimų turą. 15min.lt skaitytojai tai vadina atvira premjero agitacija, dėl kurios A.Butkevičius turėtų raudonuoti. Pagal įstatymus, valstybės ir Vyriausybės vadovams neleidžiama savo pareigomis naudotis agituojant už partiją, kuriai priklauso.
Premjeras agituoja už socialdemokratą N.Gusevą
Premjeras agituoja už socialdemokratą N.Gusevą / 15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį Socialdemokratų partijos tinklalapyje nurodoma, kad premjeras lankosi Kelmės rajone. Premjero darbotvarkėje ši kelionė buvo nurodyta tik po to, kai tuo ėmė domėtis 15min.lt.

Dėl susitikimo su gyventojais persigalvojo?

Po pirmojo rinkimų turo Kelmėje mero išrinkti nepavyko, todėl kovo 15 dieną rinkimuose dalyvaus dabartinis Kelmės meras socialdemokratas Vaclovas Andrulis ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Juozas Rimkus. Kelmės rajono savivaldybės tinklalapyje ketvirtadienio rytą buvo nurodoma, kad numatytas premjero susitikimas su vietos gyventojais.

Tačiau 15min.lt pradėjus domėtis premjero kelionėmis, šis įrašas iš savivaldybės tinklalapio dingo. Papildytoje premjero darbotvarkėje susitikimas su gyventojais jau nebebuvo nurodomas.

„Ketvirtadienį Užventyje bus sprendžiamas klausimas dėl Užvenčio bažnyčios kaip kultūros paveldo rekonstrukcijos finansavimo. Medinė bažnyčia yra įtraukta į kultūros paveldo sąrašą, jai būtina rekonstrukcija, bus kalbama apie finansavimo galimybes. Kelmėje susitiks su savivaldybės vadovais, kur aptars investicinius projektus – katilinių renovaciją, vandentvarkos projektą.

Vienas iš tokių – Kelmės sporto centro salės statyba. 2014 m. lapkričio 13 dieną Kelmė pasirašė statybos rangos sutartį. Ir 2014 m. iš KKSD gavo milijoną litų. Šiemet pagal departamento VIP‘ą, skirta 1 mln litų. Premjeras domėsis, kokie darbai jau atlikti už skirtas lėšas“, – apsilankymo priežastis 15min.lt vardijo premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Tačiau tai, kad premjeras planavo susitikti ir su gyventojais, parodo Kelmės mero socialdemokrato įrašas „Facebook“. Mero įraše nurodyta, kad su premjeru viešės „Seimo pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas“. A.Sysas yra LSDP rinkimų štabo vadovas.

15min.lt nuotr/V.Andrulio įrašas feisbuke
15min.lt nuotr/V.Andrulio įrašas feisbuke
 

Zarasiškis: tegaliu pasakyti – gėda

Penktadienį A.Butkevičius lankysis Zarasuose. Čia po daugiau nei savaitės dėl mero posto antrame ture su visuomenininke Daiva Kelečiene susirems premjero partijos kandidatas Nikolajus Gusevas.

Šios kelionės metu premjeras susitiks su Zarasų rajono savivaldybės vadovais, o vėliau Kultūros centre bendraus su gyventojais.

Zarasuose gyvenanti 15min.lt skaitytoja teigė negalėjusi patikėti, kad tam ryžosi premjeras: „Noriu tikėti kad premjerui pasidarys bent kiek nepatogu ir dėl vėl kartojamų klaidų, ir tikrai ne laiku suplanuoto vizito. Juk po rinkimų bus galima susitikti ir su nauju meru, ir su nauja rajono vadovybe.“

Kiekvienam aišku – susitikti su gyventojais – rinkėjais prieš rinkimus labai svarbu, bet ar sąžininga tokiais paslėptais būdais bandyti buldozeriu stumti bendrapartietį į merus su visu desantu socialdemokratų atstovų.

„Manau, kad 25 minučių susitikimą su kadenciją baigiančiais rajono vadovais bei lankymąsi Zaraso ežero Didžiojoje saloje galima atidėti ir po kovo 15-osios, nes dėl to Zarasų rajone gyvenimas nepablogėtų ir nesustotų.

Kiekvienam aišku – susitikti su gyventojais – rinkėjais prieš rinkimus labai svarbu, bet ar sąžininga tokiais paslėptais būdais bandyti buldozeriu stumti bendrapartietį į merus su visu desantu socialdemokratų atstovų. Tegaliu pasakyti – gėda“, – 15min.lt sakė zarasiškė.

Anot jos, negana to, platinami lankstinukai, kuriuose A.Butkevičius ragina balsuoti už N.Gusevą ne tik kaip socialdemokratų pirmininkas, bet ir kaip premjeras.

15min.lt nuotr. /Reklaminis N.Gusevo lankstinukas
15min.lt nuotr. /Reklaminis N.Gusevo lankstinukas

Kelionių planuose – Varėna ir Joniškis

Kitą savaitę numatytos dar dvi kelionės į rajonus. Pirmadienį premjeras lankysis Varėnoje, penktadienį – Joniškyje.

Varėnoje į antrą merų rinkimų turą pateko socialdemokratas Vidas Mikalauskas, Joniškyje – socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Ilgamečiui Varėnos rajono merui ir vietos socialdemokratų lyderiui V.Mikalauskui labai reikia premjero A.Butkevičiaus paramos, nes po pirmo turo jis smarkiai atsilieka nuo liberalo Algio Kašėtos.

Per visą praėjusį mėnesį premjeras A.Butkevičius į rajonus vyko tik 4 kartus. Tačiau premjero atstovė spaudai E.Butkutė-Lazdauskienė 15min.lt teigė, kad premjero apsilankymai rajonuose nėra jokia naujiena – jie vyksta periodiškai, nepaisant rinkimų laikotarpio,  ir yra skelbiami viešai.

„Rytdienos darbotvarkė bus paskelbta darbo dienos pabaigoje, tad kol kas negaliu atsakyti į jūsų klausimą dėl Zarasų“, – sakė ji.

Teko atsiprašinėti dėl skambučių

Tai – ne pirmas kartas, kai premjeras klumpa dalyvaudamas rinkiminėje kovoje. Prieš savivaldos rinkimus gyventojai skundėsi sulaukę skambučių, kuriuose į juos kreipėsi premjeras A.Butkevičius. Jis agitavo už socialdemokratų kandidatus.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija sakė, kad  telemarketingo ėmęsi socialdemokratai pažeidė įstatymus.

Rinkėjai A.Butkevičiaus „skambučių“, per kuriuos socialdemokratų pirmininkas agitavo dalyvauti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose sekmadienį ir palaikyti socialdemokratų kandidatus, sulaukė penktadienį, paskutinę agitacijos dieną.

Po kilusio nepasitenkinimo dėl premjero skambučių A.Butkevičiaus atstovai išsiuntinėjo premjero atsiprašymą.

„Apgailestaujame ir atsiprašome tų, kuriems skambutis sukėlė neigiamų emocijų, nes iš tiesų skambučio turėjo sulaukti tik žmonės, kurių kontaktai jų pačių noru buvo įtraukti socialdemokratų vadinamųjų simpatikų duomenų bazę“, – cituojamas premjeras.

Pagal įstatymus, valstybės vadovams neleidžiama savo pareigomis naudotis agituojant už partiją, kuriai priklauso. Tai gali būti laikoma pasinaudojimu tarnybine padėtimi.

15min.lt montažas/A.Butkevičius skambina rinkėjams
15min.lt montažas/A.Butkevičius skambina rinkėjams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius