VRK panaikino 5 kandidatų į Alytaus valdžią neliečiamybę

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį panaikino net 5 kandidatų į Alytaus miesto valdžią, neliečiamybę. Kandidato į Alytaus merus konservatoriaus Dobilo Kurtinaičio bei dar trijų kandidatų – buvusio mero Česlovo Daugėlos, Giedriaus Čereškevičiaus ir Rimos Rakauskienės – teisinę neliečiamybę, kurie šiuo metu teisiami vadinamojoje Alytaus miesto stadiono korupcijos byloje. Taip pat šiuo metu dėl turtinių nusikaltimų suimto kandidato į Alytaus miesto savivaldybės tarybą Raimondo Jančiausko neliečiamybę.
Raimondas Jančiauskas
Raimondas Jančiauskas / Alytaus savivaldybės nuotr.
Panaikinti jo imunitetą prašė Šiaulių apygardos prokuratūra. Prokuratūros atstovas per posėdį argumentavo, kad R.Jančiauskas turi likti suimtas, nes nevykdė švelnesnių kardomųjų priemonių, o jas sugriežtinus trukdė ikiteisminiam tyrimui.

Akmenės rajono apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą dėl dokumentų klastojimo, sukčiavimo stambiu mastu ir poveikio liudytojui, R.Jančiauskui skirtas trijų mėnesių suėmimas.

Kaip BNS informavo Šiaulių prokuratūroje, R.Jančiauskas kaltinamas, kad su bendrininkų grupe, kurioje buvo ir jo tėvas Kęstutis Jančiauskas, esą suklastojo įvairaus pobūdžio prašymus, išvadas dėl žemės nuosavybės atkūrimo. Nuo 2011-ųjų birželio atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad apgaule užvaldyta daugiau kaip 800 tūkst. litų vertės turto.

Panaikino iš viso 4 kandidatų neliečiamybę

VRK panaikino keturių kandidatų į Alytaus valdžią neliečiamybę trečiadienį panaikino kandidato į Alytaus merus konservatoriaus Dobilo Kurtinaičio bei dar trijų kandidatų – buvusio mero Česlovo Daugėlos, Giedriaus Čereškevičiaus ir Rimos Rakauskienės – teisinę neliečiamybę.

Visi jie teisiami vadinamojoje Alytaus miesto stadiono korupcijos byloje. Posėdyje dalyvavęs Kauno apygardos prokuroras Laimonas Petreikis sakė, kad byla Kauno apygardos teisme nagrinėjama nuo 2011 metų, ir prašė panaikinti kandidatų neliečiamybę, kad nestotų procesas, kuriame – daugiau kaip dešimt kaltinamųjų. Prokuroras informavo, kad vasarį suplanuoti septyni teismo posėdžiai.

Vienintelis iš kaltinamųjų VRK posėdyje dalyvavo buvęs Alytaus savivaldybės administracijos direktorius G.Čereškevičius. Jis sakė, jog imuniteto panaikinimas sutrikdys rinkimų agitaciją, kita vertus, teigė esąs suinteresuotas, kad procesas kuo greičiau baigtųsi, tvirtino nesąs kaltas.

Kauno apygardos prokuratūra buvusį Alytaus merą Č.Daugėlą siūlo įkalinti ketveriems metams, buvusį vicemerą D.Kurtinaitį bei G.Čereškevičių – beveik ketveriems metams, o buvusią vicemerę Rimą Rakauskienę – dvejiem metams.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Č.Daugėla
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Č.Daugėla

Kaltinimai jiems pateikti dėl turto iššvaistymo, piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo, atliekant Alytaus miesto stadiono rekonstrukcijos darbus. Ikiteisminis tyrimas šioje byloje pradėtas 2010 metų liepos 9 dieną.

Specialiųjų tyrimų tarnyba Alytaus miesto merą sulaikė 2010-ųjų rudenį, atlikdama ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų, susijusių su Alytaus miesto stadiono Birutės gatvėje, futbolo aikštės su lengvosios atletikos sektoriais rekonstrukcijos statybos darbų projektavimu, viešaisiais pirkimais ir šių darbų atlikimu.

Įstatymas numato, kad Vyriausiajai rinkimų komisijai paskelbus kandidatų sąrašus ir kandidatus, kol įsigalioja galutiniai rinkimų rezultatai, kandidatas be VRK sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius