Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Uogienė iš moliūgų

Jums reikės:
Moliūgų uogiene galite gardinti košę, sūrį ar tepti ant skrudintos duonos.
Moliūgų uogiene galite gardinti košę, sūrį ar tepti ant skrudintos duonos. / gaspadine.lt nuotr.
Temos: 1 Uogienės

2 kg moliūgo;
1 kg cukraus;
1 valg. šaukšt. citrinos rūgšties;
vanilės;
apelsino žievelės;
citrinos žievelės

Gaminimas:

1. Moliūgą perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, nulupkite žievę ir supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.

2. Moliūgo gabaliukus užberkite cukrumi ir palaikykite per naktį. Atsiradus sultims, moliūgus išgriebkite, o sirupą užvirinkite ir karštą užpilkite ant moliūgų.

3. Palaikius 10—12 val., sudėkite vanilę ir nutarkuotas apelsino bei citrinos žieveles, o tada virkite ant mažos ugnies, kol moliūgai paskaidrės, bet neištyš.

4. Išpilstykite uogienę į paruoštus stiklainius ir sandariai juos uždarykite. Šia uogiene skanu gardžiuotis su skrudinta balta duona.

Patiekalo receptą atsiuntė: Kristina

Gaspadine.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius