-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai kur Vilniuje jau gausiai sninga – Liepkalnyje išbandomos sniego patrankos

Spūstelėjęs lengvas šaltukas žiemos mylėtojus verčia dairytis į dangų, kada pažirs rimtesnės snaigės. O vienoje Vilniaus vietoje jau dabar gausiai sninga. Liepkalnio kalnas boluoja nuo pirmojo dirbtinio sniego.

Sniego patrankos jau gamina sniegą, bet Liepkalnio žiemos slidinėjimo trasų atstovai slidinėjimo entuziastus ramina – kol kas slides ruošti dar anksti. „Viską paskelbsime savo interneto puslapyje“, – paklausta, gal jau yra suplanuota slidinėjimo sezono pradžia, sakė trasų atstovė.

Kol kas dairomasi į orų prognozę. Nors artimiausiomis naktimis žadama ir iki penkių laipsnių šalčio, vėliau bus tik apie nulį, sniego, jeigu ir bus, labai nedaug. Kaip skelbiama liepkalnis.lt, sniego pūgų slidinėjimo trasoms ir nereikia, užtenka -3 laipsnių temperatūros ir patrankos jau gali gaminti sniegą. Liepkalnyje jų yra dešimt, įrengtas didelis vandens rezervuaras, siurblinė.

Iš viso Liepkalnyje sezono metu turėtų veikti 10 trasų, visos trasos, kaip rašoma liepkalnis.lt, yra atnaujintos ir patobulintos. Jos suskirstytos pagal sudėtingumo lygį, kad sau tinkamą maršrutą rastų kiekvienas: nuo pradinuko iki veterano. Viena žalia trasa skirta pradedantiesiems, keturios mėlynos – vidutiniokams, trys raudonos – pažengusiems ir viena juoda – ypač patyrusiems slidinėtojams. Į jas iš viso kelia dešimt keltuvų – du vaikiški, septyni jau pažįstami bugeliniai keltuvai ir vienas visiškai naujas, skirtas sniego parkui bugelinis keltuvas. 

Prasidėjus sezonui trasos turėtų veikti net iki 23 valandos. Tereikia, kad gamta nepagailėtų bent kelių laipsnių šaltuko.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ant Liepkalnio kalno jau sninga
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ant Liepkalnio kalno jau sninga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius