Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidininkų blogas. „Les Trois Vallées“ (Trys slėniai), II dalis

„Slidininkų bloge“ pradėjome publikuoti Vaido Bukausko įspūdžius iš Prancūzijos, Trijų slėnių.
Les Trois Vallées (Trys slėniai): slidinėjimas šalia Saint Martin
Les Trois Vallées (Trys slėniai): slidinėjimas šalia Saint Martin / Vaido Bukausko nuotr.

Teksto pirmąją dalį rasite čia.

Rašykite „Slidininkų blogui“ ir laimėkite PRIZUS.

Kainos didesnės negu Italijoje. Alus bare ir trasoje svyruoja nuo 4,5 euro (čia viename bare radome) iki beveik 9 eurų (Kurševelyje). Karštas vynas svyruoja nuo 3 iki 5 eurų. Maistas restorane prasideda nuo 10 eurų (makaronai). Tiesa, buvome matę 5-7 eurus už kažkokius sumuštinius, tačiau neragavome. Šiaip restorane pavalgyti su alum galima už 20 eurų. Alaus pasirinkimas – taip arba ne. Iš pradžiu galvojau, kad Serieux yra alaus pavadinimas, tačiau išaiškėjo, kad čia tiesiog didelis alaus. Kai kur galima gauti Hoegardeno ar Erdingerio, bet dažniausiai pilsto lager tipo alų.

Nuo kalno nuleidimas rogėmis nemokamai, arba pataikėm ant akcijos.

Kainos parduotuvėse normalios. Tas pats alus svyruoja nuo 70 centų  už paprastą skardinę iki 3 eurų už Leffe. Vištienos krūtinėlės 1,5 kg kainavo 8 eurus. Bendru atveju šiek tiek brangiau nei Lietuvoje, tačiau vežtis viso maisto iš Lietuvos neverta. Bendros mano išlaidos gavosi mažiau negu 2500 litų, su savo slidėmis ir Agnės stipriaisiais gėrimais, kurių mums nereikėjo pirkti. Įskaičiuotos visos išlaidos patirtos užsienyje ir Lietuvoje (gyvenimas, automobilis, skipasai, lauktuvės, asmeniniai pirkiniai ir pan.).

Orai

Snigo beveik kas dieną. Viena diena buvo visiškai blogai, nes snigo ištisai ir smarkiai. Kitomis dienomis dažniausiai snigdavo vakare, o dienomis arba šviesdavo saulė, arba būdavo lengvai apniukę. Paskutinėmis dienomis temperatūra buvo gerokai žemiau nulio. Bendru atveju orai nebuvo blogi. Nepaisant gausaus sniego, keliai operatyviai valomi ir barstomi. Grandinių neprireikė, nors kartais ir sunkiau būdavo užkilti į kalniuką.

Kalba

Susikalbėti angliškai nebuvo jokių problemų – visas aptarnaujantis personalas kalba daugiau ar mažiau angliškai. Kartais pamaišo prancūziškus žodžius, tačiau viską eina suprasti.

Išvados

Visumoje patiko. Prancūzija nebeatrodo tamsi dėmė Europoje, kaip atrodė iki tol. Bent kartą nuvažiuoti verta. Vargina tolima kelionė. Važiuoti antrą kartą kol kas ten neplanuoju – pirmiausiai reiktų išbandyti Austriją ir nebandytas vietas Italijoje.

Bus daugiau

Slidininkų BLOG'gas
Slidininkų BLOG'gas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius