-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 13 /23:57

A.Juknevičius aplenkė rankos skausmų ir variklio problemų kamuojamą B.Vanagą

Po poilsio dienos Dakaro dykumų lenktynėse sportininkai vėl stojo prie starto. Dalyviams devintame greičio ruože teks įveikti 539 kilometrus, iš kurių 451 kilometras driekiasi greičio ruožu.
Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba
Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Motociklų įskaitoje devintame etape greičiausias buvo Helderis Rodriguesas, kuris distanciją įveikė per 5 val. 6 min. 14 sek. Antrą laiką parodė Paulo Goncalvesas. Jis nuo lyderio atsiliko 3 min. 51 sek.

Trečią rezultatą užfiksavo praėjusių metų čempionas Marcas Coma. Ispanas lyderiui nusileido 7 min. 34 sek. Marcui Comai atsivėrė galimybės Dakarą laimėti dar kartą, nes dėl variklio gedimo daug laiko prarado pagrindinis jo oponentas Joanas Barreda Bortas.

dakar.com nuotr./Devinto greičio ruožo motociklų įskaitos TOP10
dakar.com nuotr./Devinto greičio ruožo motociklų įskaitos TOP10

Greičiausi automobilių klasės dalyviai jau finišuoja. Čia lyderio poziciją išlaikė dėl nugalėtojo titulo jau nebekovojantis Nani Roma. Pilotas užfiksavo 4 val. 41 min. 56 sek. Jam įkandin sekė varžybų lyderis Nasseras Al-Attiyahas, kuris atsiliko 6 min. 27 sek. Trečias – Vladimiras Vasiljevas. Lyderių trejetas vairuoja „Mini“.

Lietuvių gretose – pokyčiai. 39-oje vietoje etapą pradėjęs lietuvis Benediktas Vanagas nukrito į 64-ą vietą. Toks rezultatas užfiksuotas po WP6. Lenktynininką kamuoja ne tik lūžusios rankos skausmai, bet ir automobilio variklio problemos.

Komandos nuotr./Benediktas Vanagas
Gedmanto Kropio nuotr./Benediktas Vanagas

„Benediktui pavyko trumpai susisiekti ir pranešti, jog po trasoje patirto smūgio pradėjo kaisti automobilio variklis. Kol kas komandai nepavyksta susisiekti su ekipažu“, – rašoma B.Vanago „Facebook“ paskyroje.

dakar.com/Devinto greičio ruožo automobilių įskaitos TOP10
dakar.com/Devinto greičio ruožo automobilių įskaitos TOP10

Tuo metu Antanas Juknevičius pozicijomis kyla aukštyn ir jau aplenkė Benediktą Vanagą. Ekipažas, startavęs 75-oje vietoje, jau pakilo 25-iomis pozicijomis ir demonstruoja stabilumą.

WP7 B.Vanagas prie A.Juknevičiaus priartėjo dar per 7 pozicijas, o aštuntame atžymos punkte lietuvius teskyrė trys pozicijos. A.Juknevičius – 50-as, B.Vanagas – 53-ias.

Dešimtame greičio ruože lietuvių ekipažus jau skyrė 24-ios minutės. A.Juknevičius važiavo 42-oje vietoje, o B.Vanagas – 10 pozicijų žemiau.

Galiausiai finišą pasiekė abu lietuvių ekipažai. B.Vanagas etapą baigė būdamas 48-as ir nuo lyderio atsilikęs  2 val. 50 min. 38 sek. A.Juknevičius buvo greitesnis ir tautietį aplenkė aštuoniomis pozicijomis. A.Juknevičiaus atsilikimas nuo etapo nugalėtojo Nani Roma – 2 val. 35 min. 49 sek.

Keturračių klasėje pirmasis į finišą atvažiavo čilietis Victoras Manuelis Gallegosas Lozicas. Jis pademonstravo 6 val. 31 min. 46 sek. laiką ir 15 min. 35 sek. pranoko varžybų lyderį lenką Rafalą Soniką. Sergio Lafuente su 25 min. 29 sek. atsilikimu finišavo trečias.

dakar.com/Devinto greičio ruožo keturračių įskaitos TOP10
dakar.com/Devinto greičio ruožo keturračių įskaitos TOP10

Sunkvežimių įskaitoje dar vieną laimėtą etapą į savo sąskaitą įsirašė Airatas Mardejevas su „Kamaz“. Jis devintame etape užtruko 5 val. 19 min. 29 sek.

Nuo jo vos pusantros minutės atsiliko komandos draugas Eduardas Nikolajevas. Dar 7 min. 5 sek. lėtesnis buvo šiandien trečias finišavęs olandas Gerardas de Rojus su „Iveco“.

dakar.com/Devinto greičio ruožo sunkvežimių įskaitos TOP10
dakar.com/Devinto greičio ruožo sunkvežimių įskaitos TOP10
VIDEO: A.Juknevičius ir E.Duoba apie 9 greičio ruožą
VIDEO: Lietuviai devintame GR
VIDEO: B.Vanagas apie 9 GR

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius