Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 13 /16:54

Paskutinėse šio sezono F-1 lenktynėse Abu Dabyje triumfavo Maxas Verstappenas

Sekmadienį Abu Dabyje surengtas paskutinysis 2020-ųjų metų sezono etapas. Jame dalyvių laukė 55 ratai kovos ir kiek didesnė nei 300 km distancija. Lenktynes iš pirmosios pozicijos pradėjo šeštadienio kvalifikaciją laimėjęs Maxas Verstappenas iš „Red Bull“, kuris ir šventė pergalę paskutiniame etape.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finišas

Ne itin dramatiškos lenktynės baigėsi Maxo Verstappeno pergale. Jam iš paskos finišavo atitinkamai Valtteri Bottas ir Lewisas Hamiltonas.

48/56

Maxas Verstappenas didina savo persvarą prieš Valteri Bottą iki 12 sek. Tuo metu trečias važiuojantis Lewisas Hamiltonas nuo antrosios pozicijos atsilieka jau tik pusantros sekundės.

45/55

Iki finišo lieka dešimt ratų. Lyderiai važiuoja su kieto mišinio padangomis, tad veikiausiai likusią distanciją jie įveiks be papildomų sustojimų.

37/55

Maxo Verstappeno persvara prieš Valtteri Bottą siekia jau daugiau nei 8 sek.

28/55

Lenktynės kol kas vyksta be rokiruočių lyderių gretose. Pirmauja Maxas Verstappenas. Jis beveik penkiomis sekundėmis lenkia Valtteri Bottą. Trečias važiuoja Lewisas Hamiltonas. Jį nuo komandos draugo skiria mažiau nei trys sekundės.

15/55

Saugos automobilio faze pasinaudoję lyderiai užsuko pirmą kartą pasikeisti padangas. Ir toliau lyderiauja Maxas Verstappenas.

13/55

Baigiasi saugos automobilio fazė. Lenktynės tęsiasi.

10/55

Sustoja Sergio Perezo bolidas. Panašu, kad atsitiko kažkokios techninės problemos.

8/55

Maxo Verstappeno persvara prieš artimiausią persekiotoją Valtteri Bottą siekia 3 sek.

4/55

Maxas Verstappenas fiksuoja geriausią rato įveikimo laiką.

Startas

Pilotai startuoja ir į priekį išsiveržia iš „pole“ pozicijos startavęs Maxas Verstappenas. Iš karto už juo rikiuojasi abu „Mercedes“ – Valtteri Bottas ir Lewisas Hamiltonas. Visiems pilotams pirmąjį ratą pavyksta įveikti be susidūrimų.

Šeštadienio kvalifikacija

Paskutinėje kvalifikacijos dalyje į priekį šovė „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas, kuris užfiksavo 1 min. 35,246 sek. rato įveikimo laiką ir iškovojo „pole“ poziciją. Beje, tai pirmoje jo „pole“ pozicija šių metų sezone.

Antroje ir trečioje vietoje sekmadienį lenktynes pradės du „Mercedes“ pilotai – atitinkamai Valtteri Botas ir Lewisas Hamiltonas. Ketvirtą laiką kvalifikacijoje parodė Lando Norissas. Penktas – Alexanderis Albonas. Šešto laiko autoriumi tapo Carlosas Sainzas. Septintas – Daniilas Kvyatas. Aštuntoje vietoje pasirodymą baigė Lance`as Strollas. Devintą ir dešimtą vietas pasidalijo Charlesas Leclercas ir Piere`as Gasly.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius