Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alytiškių komandai užlipti ant „Eneos 1000 km lenktynių“ podiumo nesutrukdė net pradegęs vožtuvas

Liepos 16-18 dienomis prie Palangos vykusiose „ENEOS 1000 km lenktynėse“ dalyvavo 44 komandos iš Lietuvos ir užsienio šalių. Prie starto linijos stojo galinga technika, paruošta ilgų distancijų žiedinėms varžyboms.
Lenktynių akimirka
Lenktynių akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Alytaus autoklubo ir AB „Alytaus chemija“  komandai varžybose atstovavo sportininkų Karolio Blėdžio, Arūno Lekavičiaus jaunesniojo ir Tomo Isiūno trijulė. Komandos veiksmus užtikrintai koordinavo ekipos vadovas Mindaugas Aldonis. Alytiškiai varžybose startavo „Renault Clio“ automobiliu, paruoštu pagal klasės A2000 reikalavimus.

„Renault Clio“ vairuojantiems pilotams pavyko išgyventi pragariškas oro sąlygos ir išsaugoti sveiką automobilį iki pat finišo tiesiosios. Ekipa ne tik įveikė visą distanciją, bet ir triumfavo savo klasėje, o bendroje įskaitoje liko per žingsnį nuo greičiausiųjų dešimtuko.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Lenktynių akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Lenktynių akimirka

Alytiškiai sugebėjo aplenkti nemažai Lietuvos ir užsienio sportininkų, kurių titulų kolekcijoje puikuojasi ne vienas panašių varžybų trofėjus.

Pasak komandos vadovo Mindaugo Aldonio, sėkmingą pasirodymą lėmė tinkamai sustrateguota taktika ir stabilus pilotų važiavimas. 

Tiesa, varžybų pabaigoje ekipa turėjo techninių gedimų – pradegė vieno cilindro vožtuvas ir lenktynes teko baigti veikiant trims cilindrams. Tačiau lentynių metu sukauptos persvaros užteko, kad varžovai iki finišo 55-uoju numeriu „Renault Clio“ jau nebepasivytų.

Ekipa džiaugiasi, kad tai jau triačiosios šiais metais ilgų nuotolių lenktynės, kuriuose komanda užima aukščiausią vietą savo klasėje. Po „Eneos 1000 km lenktynių“ Alytaus autoklubo ir AB „Alytaus chemija“ komanda užsitikrino čempionų titulą 2015-ųjų metų ilgų nuotolių žiedinių lenktynių čempionate. 

VIDEO: ENEOS 1000 km lenktynių finišas ir emocijos
VIDEO: Eneos 1000 km trasa iš paukščio skrydžio
VIDEO: Staigus lietus išprovokavo dviejų BMW avariją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius