Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrajame „NP Kart Wars“ etape – „Formulės-1“ vertos intrigos

Ketvirtadienį Kauno kartodrome „Kartlandas“ įvykusiame „NP Kart Wars“ antrajame etape netrūko intrigų ir itin gerų važiavimų. Prie starto linijos kvalifikacijai išsirikiavę 109 dalyviai susidūrė su organizatorių „NP TEAM“ modifikuota trasa – ši, stipriai greitesnė, nei tipiškai galima sutikti „Kartlando“ kasdienybėje. Be pakeistos trasos, pusfinalių ir finalų dalyvių dar laukė papildomi „Joker“ ratai, kurie nulėmė ne vieną poziciją.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / L.Simonavičiaus nuotr.
Temos: 1 Kartingai

Išsirikiavusiųjų gretose netrūko gerai žinomų Lietuvos autosporto veidų: Andrius ir Ignas Gelžiniai, Martynas Griška, Ignas Palaima, Darius Maciulevičius – visos šios pavardės užtikrino itin aukštą kvalifikacijos barjerą visiems išdrįsusiems išandyti savo jėgas.

Po kvalifikacijos važiavimų atrinkus TOP16 dalyvius, sulaukta nemenkos staigmenos – 2 vietą kvalifikacijoje „Džedajų“ klasėje užėmusi Kristina Sabūnienė įrodė, jog šis sportas tikrai nėra lemiamas lyties ypatybių. Į pusfinalius taip pat pateko nemaža dalis varžybų favoritų, tačiau gerokai paprakaituoti stebint naujų talentų pasirodymus teko nevienam.

Staigmenos prasidėjo jau pirmame pusfinalyje – praeito etapo nugalėtojas, VšĮ „Nemuno žiedas“ vadybininkas Jonas Šiaudikis užėmė tik 7 vietą, taip uždarydamas sau kelią į finalą. 5-ąją vietą užėmęs Martynas Griška taip pat nepateko į finalą, tačiau jis pademonstravo itin aukštą meistriškumą, kai paskutiniame posūkyje prieš pusfinalio finišą jo kartingui nutrūko diržas ir tik ilgametės patirties pagalba jis sugebėjo už savęs išlaikyti net du varžovus, kurie tiesiogine prasme „stūmė“ Martyną per finišo liniją, taip užtikrindami brangių čempionto taškų papildymą.

L.Simonavičiaus nuotr./Apdovanojimai
L.Simonavičiaus nuotr./Apdovanojimai

Antrasis pusfinalis vos tik prasidėjus važiavimams momentaliai buvo pramintas „muštukų kova“. Po važiavimo teisėjai skyrė net dvi baudas – savo poziciją nešvariu lenkimu įgavęs Vilius Sviderskis garbingai pripažino savo klaidą ir užleido poziciją praeitame etape su identiška situacija susidūrusiam Jonui Skrebūnui – tąkart tai Jonui kainavo pirmąją vietą. Antroji dvikova įvyko tarp „Siųsk Pigiau-Žaibelis 10“ komandos atstovo Igno Palaimos ir gerai žinomo Dariaus Maciulevičiaus – šiems susistumdžius, Darius prasiskynė kelią į priekį, tačiau teisėjai tokį „skynimą“ įvertino kaip ginčytiną ir Darius pripažino, jog tai nebuvo „švarus“ lenkimas.

Sprendimui neprieštaravo ir Ignas, kuris šiame etape dalyvavo nepabūgęs ligos ir kankinamas aukštos temparatūros – „Autosportas – rimtesnė liga“, paklaustas pakomentavo 1000 kilometrų lenktynių prizininkas.

Po pusfinalių sekęs merginų finalas didelių staigmenų nepateikė. Iš pirmos vietos startavusi Indrė Senkutė turėjo problemų su čempionato debiutante Gabriele Vaitekūnaite, tačiau patirties išlaikyti varžovę už savęs Indrei pakako, ir po keleto pasistumdymų trasoje, Gabrielė liko trečia, antrą vietą užleisdama Emilijai Plaščinskaitei.

S.Štabokaitės nuotr./Renginio dalyviai ir svečiai
S.Štabokaitės nuotr./Renginio dalyviai ir svečiai

Vyrukų finale didelių staigmenų išvengta – iš pirmos vietos startavęs Kasparas Skamarauskas – „Guru“ šią poziciją išlaikė, tas taip pat pavyko ir iš antros vietos startavusiai Kristinai. Trečias, po nelengvos kovos – Darius Maciulevičius – „Schumi“. Stipresnė kova virė dėl ketvirtos vietos, į kurią kėsinosi net trys sportininkai: Andrius Gelžinis, Romas Poškaitis ir Karolis Kliaudaitis.

Po kone 7 minučių stiprių pasistumdymų, „Juta Racing“ atstovas Andrius galėjo džiaugtis išlaikęs varžovus už savęs ir taip iškovojęs čempionato taškus. Šiek tiek dramos į starto procedūrą įnešė tik Ignas Palaima – lyg tyčia, finalinio važiavimo starte nutrūko jo kartingo užvedimo diržas, kurį, dėka nepriekaištingai dirbančių „Kartlando“ technikų, pavyko pakeisti per keletą minučių ir taip Ignas gavo šansą užimti septintąją vietą.

S.Štabokaitės nuotr./Ignas Gelžinis patirtimi dalijasi su „Republic“ vadybininku Martynu Pūkinsku
S.Štabokaitės nuotr./Ignas Gelžinis patirtimi dalijasi su „Republic“ vadybininku Martynu Pūkinsku

Trečiasis etapas planuojamas lapkričio 20 dieną. Varžybas prižiūrėję profesionalūs kartingų teisėjai jau pateikė keletą pasiūlymų dėl tolimesnio trasos modifikavimo, sudarant dar daugiau vietos lenkimams, tad varžybų debiutantai ir senbuviai gali drąsiai tikėtis naujo iššūkio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius