Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 08 /2019 01 09

Stabiliai važiavęs A.Gelažninkas – penkiasdešimtuke, B.Bardauskas – rikiuotės gale

Motociklininkai šiandien startuoja po automobilių ir jiems taip pat reikės įveikti analogišką 342 km distanciją bei iš Pisko bivako pasiekti San Juan de Marconą. Iš viso su pervažiavimais motociklininkų laukia 553 km. Šiame tekste nuolat bus atnaujinama informacija apie įvykius motociklų įskaitoje.
Arūnas Gelažninkas
Arūnas Gelažninkas / iGo2Dakar nuotr.

Visas Dakaro 2019 naujienas rasite paspaudę čia

B.Bardauskas finišavo rikiuotės gale

Pirminiais duomenimis, finišą pasiekęs ir lyderiui beveik 3 valandas pralaimėjęs B.Bardauskas klasifikuojamas 111-oje vietoje, tačiau rezultatai gali keistis. Sportininkas, panašu, „nepaėmė“ dviejų virtualių WP punktų. Tiesa, pats B.Bardauskas po finišo tikino, kad visus taškus aplankė, todėl greičiausiai tai buvo eiliniai GPS sistemos sutrikimai, kurių šiame Dakare pasitaiko itin daug.

B.Bardauskas artėja finišo link

Balys Bardauskas pamažu artėja prie antrojo etapo finišo. Jis jau pasiekė paskutinįjį atskaitos tašką WP8. Čia jo rezultatas klasifikuojamas 104-oje vietoje. Tačiau panašu, kad sportininkas neužfiksavo savo atvykimo į WP7. Dėl to jis greičiausiai sulauks nuobaudos. B.Bardauskas dabar nuo lyderio atsilieka 3 val.

A.Gelažninko finišas!

Arūnas Gelažninkas šiandien padirbėjo kaip reikiant. Visą dieną stabiliai važiavęs lietuvis galiausiai finišavo 43-ioje vietoje, nuo lyderio atsilikęs valandą. Žemiau pateiktame vaizdo įraše rasite karštus A.Gelažninko įspūdžius iškart po finišo.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas po antrosios dienos finišo: „Daug vėžių likę, nebuvo sudėtinga“

B.Bardauskas juda toliau

B.Bardauskas pasiekė WP6 kontrolės punktą. Jis čia klasifikuojamas 107-oje vietoje. Iki finišo B.Bardauskui liko maždaug ketvirtadalis visos distancijos. Jis lyderiui jau pralaimi 1 val. 46 sek.

A.Gelažninkas prarado dvi pozicijas

Į WP8 punktą Arūnas Gelažninkas atvyko 43-ias. Tai – dviem pozicijomis blogesnis rezultatas nei prieš tai buvusiame kontroliniame taške. Tačiau bendrai A.Gelažninko tempas tikrai džiugina. Sportininkas tiek vakar, tiek šiandien lenkia varžovus ir demontruoja stabilumą. Dakaras dar ilgas, tad nepasvertos rizikos A.Gelažninkas veikiausiai vengia.

iGo2Dakar nuotr./Arūnas Gelažninkas
iGo2Dakar nuotr./Arūnas Gelažninkas

B.Bardauskas neišlaikė tempo

Etapo pradžioje šiek tiek pozicijų atsikovojęs Balys Bardauskas nesugebėjo išlaikyti tokio paties ritmo ir vėl nukrito į rikiuotės galą. WP5 jis pasiekė būdamas 105-oje vietoje, nuo lyderio atsilikdamas jau 1 val. 36 min.

Be to, rezultatų sekimo sistemoje nėra užfiksuotas B.Bardausko laikas WP4 punkte, todėl tikėtina, kad sportininkas jo tiesiog nerado ir už tai gaus laiko baudą finišavęs.

A.Gelažninkas atsuko rankeną

WP7 kontrolės punktą Arūnas Gelažninkas pasiekė dar didesniu tempu ir dar šiek tiek pakilo įskaitos rikiuotėje. Jis klasifikuojamas 41-oje vietoje. Sportininkui dar liko pasiekti aštuntąjį kontrolės punktą, o po jo liks paskutiniai kilometrai iki finišo.

VIDEO: A.Gelažninkui – pirmieji Dakaro išbandymai

A.Gelažninkas pasiekė WP6

Išlaikydamas 44-ą poziciją Arūnas Gelažninkas kątik pasiekė šeštąjį kontrolės punktą. Sportininkas juda toliau tuo pačiu tempu. Jo atsilikimas nuo lyderio siekia 43 minutes.

Lyderių gretose – rokiruotė

Paskutinė atkarpa įnešė permainų. Čia visą laiką antras važiavęs praėjusių metų Dakaro nugalėtojas Matthias Walkneris išsiveržė į priekį ir 22 sek. aplenkė iki tol pirmavusį amerikietį Ricky Brabecą. Dar dviem minutėmis atsiliko ir trečias į finišą atvyko ispanas Joanas Barreda Bortas.

A.Gelažninkas įpusėjo etapą

Arūnas Gelažninkas jau pasiekė penktąjį kontolinį punktą ir įpusėjo greičio ruožą. Lietuvis kol kas demonstruoja pagirtiną stabilumą ir jau gana ilgai važiuoja beveik kiekviename WP pakildamas vis pozicija aukštyn. Dabar lietuvis – 44-as.

WP8

Motociklų įskaitos lyderiai artėja finišo link ta pačia tvarka, kaip važiavo iki šiol. Ricky Brebecas, Matthias Walkneris ir Joanas Barreda Bortas.

B.Bardauskas smuktelėjo žemyn

WP3 punktą pasiekęs B.Bardauskas rezultatų lentelėje nukrito į 98-ą vietą. Kol kas neaišku, kad sustabdė iki tol gana stabiliai važiavusį lietuvį. B.Bardauskas lyderiui jau pralaimi beveik 40 minučių.

WP7

Amerikietis Ricky Brabecas didina persvarą prieš Matthiasą Walknerį. Sportininkus dabar skiria minutė. Kiek atitolo Joanas Barreda Bortas. Jis atsilieka trimis minutėmis. Nuo pastarojo dar minute lėtesnis australas Toby Price`as.

A.Gelažninkas kirto WP4

Arūnas Gelažninkas ir toliau važiuoja tuo pačiu tempu, išlaikydamas maždaug tą pačią poziciją. Dabar jis 44-as, nuo lyderio atsilieka 26 min. 42 sek.

Komandos nuotr./Arūnas Gelažninkas
Komandos nuotr./Arūnas Gelažninkas

WP6

Šeštame kelio taške lyderių trejetas irgi nepasikeitė. Priekyje ir toliau važiuoja Ricky Brabecas. Už jo Matthias Walkneris. Trečias Joanas Barreda Bortas.

B.Bardauskas jau WP2

B.Bardauskas pasiekė ir antrąjį kontrolės punktą. Čia jis išlaikė nepakitusią savo poziciją. JIs ir toliau klasifikuojamas 80-u.

B.Bardauskas pasiekė WP1

Po pirmosios ralio dienos į rikiuotės galą ir paskutinę „Original by Motul“ įskaitos vietą nukritęs Balys Bardauskas taip pat startavo. Lietuvis jau pasiekė pirmą kontrolės punktą. Į jį jis atvyko lyderiui nusileidęs 17 min. 34 sek. Tiesa, iš 128-os pozicijos lietuvis jau pakilo iki 80-os vietos.

A.Gelažninkas pasiekė WP3

Ir toliau užtikrintai su antrojo etapo iššūkiu besitvarkantis Arūnas Gelažninkas nuo lyderio atsilieka 18 min., tačiau jo pozicija lyginant su WP2 nesikeičia. Lietuvis ir toliau 45-as.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Balys Bardauskas
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Balys Bardauskas

WP5

Situacija nesikeičia ir toliau. Lyderių trejetukas išlieka toks pats: Ricky Brabecas, Matthias Walkneris, Joanas Barreda Bortas.

A.Gelažninkas pasiekė WP2

Arūnas Gelažninkas ir toliau demontruoja stabilumą. Antrą kontrolės punktą jis pasiekė nuo lyderio atsilikęs 14 min. 57 sek. ir pakilo dar trimis pozicijomis. Dabar jis klasifikuojamas 44 vietoje.

WP4

Ricky Brabecas ir toliau lyderiauja. WP4 jis pasiekė artimiausią varžovą aplenkęs 26 sek. Jam įkandin tebeseka praėjusių metų Dakaro nugalėtojas, austas Matthias Walkneris. Trečias – ispanas Joanas Barreda Bortas.

A.Gelažninkas kyla pozicijomis

Lietuvis Arūnas Gelažninkas pamažu kyla pozicijomis aukštyn. Motociklininkas startavo 56-as, o pirmame kontrolės punkte užfiksavo 48-ą laiką. Tiesa, jo rezultatas dar gali keistis startavus kitiems dalyviams. Nuo lyderio Arūnas Gelažninkas pirmame kontrolės punkte atsiliko 10 min. 53 sek.

WP3

Situacija tarp Ricky Brabeco ir Matthiaso Walknerio kaista. Sportininkai važiuoja visiškai vienas greta kito ir jau trečią kontrolės punktą kerta vos kelių sekundžių intervalu.

Už šio dueto taip pat verda atkakli kova, nes Joanas Barreda Bortas, Toby Price`as, Samas Sunderlandas ir Adrianas Beverenas WP3 įveikė šešių sekundžių atkarpoje.

WP2

Panašu, kad amerikietis Ricky Brabecas įsivažiuoja. Jis į antrąjį kontrolės punktą taip pat atvyko greičiausiai. Jam iš paskos seka ir Matthias Walkneris bei Joanas Barreda Bortas. Trejetukui į nugarą kvėpuoti pradėjo ir argentinietis Kevinas Benavidesas.

WP1

Pirmieji motociklininkai jau startavo ir pasiekė pirmąjį tarpinį kontrolės punktą. Į jį greičiausiai atvyko amerikietis Ricky Brabecas, kuris vakar finišavo trečias. Vos 10 sekundžių jam nusileido praėjusių metų Dakaro nugalėtojas, austras Matthias Walkneris. Minute lėtesnis buvo prancūzas Adrianas Van Beverenas.

Arūnas Gelažninkas startuos 57-oje vietoje, o Balys Bardauskas – 128-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius