Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 03 /17:11

„Rally Žemaitija“ triumfavęs Martyno Samsono ir Ervino Snitko duetas iškovojo antrą pergalę iš eilės

Šeštadienį Kelmėje ir jos apylinkėse baigėsi antrasis šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas „Rally Žemaitija“. Pirmąją dieną dalyviai įveikė šešis greičio ruožus, iš kurių du buvo naktiniai. Šeštadienį jų laukė dar šeši etapai. Po jų paaiškėjo, kad nugalėtojo titulas atidūrė visą ralį lyderiavusio Martyno Samsono ir Ervino Snitko tandemo rankose.
„Rally Žemaitija 2023“ finišo podiumas
„Rally Žemaitija 2023“ finišo podiumas / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Dvyliktas GR

Paskutiniame GR greičiausias buvo V.Jurkevičius, M.Samsonui priklausė antras laikas, o G.Notkus čia finišavo trečias, tad situacija iš esmės nepasikeitė. Pergalę 2023-iųjų metų „Rally Žemaitija“ varžybose iškovojo Martynas Samsonas su Ervinu Snitku.

Jie 40,5 sek. pranoko antroje vietoje ralį baigusį Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno duetą, o trečioje vietoje įsitvirtino Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu, lyderiui nusileidę 1 min. 7 sek.

Tai jau antroji iš eilės M.Samsono ir E.Snitko pergalė. Jie triumfavo ir Mažeikių apylinkėse vykusiose „Orlen Lietuva Rally“ varžybose – pirmame šių metų LARČ etape.

Geriausiai pasirodę svečiai iš užsienio – braliukai latviai Emils Blūms ir Didzis Eglitis, vairavę „Mitsubishi Lancer EVO“, užėmė ketvirtąja vietą bendroje įskaitoje.

Greičiausias viena ašimi varomų automobilių kategorijoje – BMW M3 vairavę Saulius Trapuila su Mindaugu Meilūnu. Jie užėmė 14 vietą bendroje įskaitoje.

Iš 96 startavusių „Rally Žemaitija 2023“ finišo dėl avarijų ir technikos gedimų nepasiekė 13 ekipažų.

Vienuoliktas GR

Panašu, kad Martynas Samsonas jau jaučia, kad pergalė – ranka pasiekiama, todėl kiek sumažino tempą. Jis šiame greičio ruože parodė trečią laiką, 6,5 sek. pralaimėdamas distanciją greičiausiai įveikusiam Giedriui Notkui. Nuo lyderio 3 sek. atsiliko ir antrą rezultatą užfiksavo Vladas Jurkevičius.

Likus vienam greičio ruožui M.Samsonas su E.Snitku dar turi 43 sek. rezervą prieš antroje vietoje klasifikuojamą V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno duetą. G.Notkų su D.Strižanu nuo antrosios pozicijos skiria 20 sek.

Dešimtas GR

Dešimtame greičio ruože geriausią laiką pademonstravo V.Jurkevičius. Nuo jo vos 0,09 sek. atsiliko G.Notkus. M.Samsonas šįkart buvo trečias ir oponentams nusileido 2,5 sek.

Likus dviem greičio ruožams M.Samsono ir E.Snitko persvara prieš antroje vietoje rikiuojamus V.Jurkevičių su A.Paliukėnu siekia 46,6 sek., o G.Notkus su D.Strižanu lyderiams pralaimi 1 min. 11 sek.

Devintas GR

Devintame greičio ruože lyderių trejetukas nepakito. Čia ir vėl greičiausias buvo M.Samsonas, kuris 0,5 sek. aplenkė G.Notkų ir 2 sek. Vladą Jurkevičių.

Aštuntas GR

Aštuntame greičio ruože lyderis išliko tas pats – pasikeitė tik pozicijos už jo. Už M.Samsono nugaros finišavo 1 sek. atsilikęs V.Jurkevičius. Iš paskos jo vos per 0,2 sek. – G. Notkus.

Po šio greičio ruožo M.Samsonas nuo artimiausio persekiotojo V.Jurkevičiaus jau atitrūkęs 47 sek.

Septintas GR

Antrąją ralio dieną ir vėl sparčiausiu tempu pradėjo M.Samsonas. Septintame GR jis G.Notkui „įvežė“ 2,7 sek. Trečią laiką parodė V.Jurkevičius, lyderiui pralaimėjęs 5,3 sek.

Pirmoji ralio diena

Po pirmosios ralio dienos varžybų lyderiu išlieka M.Samsono ir E.Snitko duetas su 41 sek. pranašumu prieš V.Jurkevičių su A.Paliukėnu. Treti su 1 min. 9 sek. deficitu nuo lyderio – G.Notkus su D.Strižanu.

2WD įskaitoje nesėkmė ištiko Justą Tamašauską, iki tol užėmusį lyderio vaidmenį. Jis su šturmanu Algirdu Pranckūnu pasitraukė po penkių greičio ruožų, pirmąją poziciją užleisdamas Sauliaus Trapuilos ir Mindaugo Meilūno tandemui.

Per pirmąją ralio dieną dėl avarijų ar gedimų iš kovos pasitraukė 11 ekipažų. Per plauką nuo rimto incidento buvo ir ralio lyderis Martynas Samsonas. Viename iš greičio ruožų, ekipažui važiuojant maždaug 120 km/val. greičiu, į kelią išbėgo briedis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius